"Matijević" kupuje fabriku "Neobus"

Novi Sad -- Novosadski MPZ "Agrar" otkupio je dokumentaciju za učešće na licitaciji Fabrike autobusa "Neobus" u bankrotu.

Izvor: Dnevnik
Podeli

Iza firme MZT "Agrar" stoji novosadski bizmismen Petar Matijević, poznat, između ostalog, po Industriji mesa "Matijević". "Dnevnik" piše da je on za sada jedini potencijalni kupac, to jest da je MPZ "Agrar" uzeo dokumentaciju radi učešća na licitaciji.

Direktor "Matijević agrara" Zoran Matijević (sin vlasnika Industrije mesa) izjavio je da je kompanija zainteresovana za kupovinu "Neobusa" radi širenja poslova iz metalskog kompleksa pa je zato MPZ "Agrar" zainteresovan da kupi fabriku autobusa.

"Imamo firmu "Agrovojvodina – mehanizacija", čije je sedište na Rimskim šančevima, gde 40 zaposlenih sklapa delove za kineske traktore. Prostor je tamo skučen pa bi "Neobus" bio idealan da se "Agrovojvodina – mehanizacija" preseli na novu lokaciju, radi boljih uslova za rad i eventualnog širenja proizvodnje, a to prvenstveno zavisi od tržišta, odnosno prodaje kineskih traktora", objasnio je direktor "Matijević agrara" Zoran Matijević.

Agencija za privatiziciju treći put je zakazala prodaju "Neobusa" jer u protekle dve nije bilo zainteresovanih kupaca.

Prodaja celokupne imovine fabrike autobusa, od koje je najvrednije 12 hektara placa u blizini Bulevara Evrope, biće verovatno direktnom pogodbom. Firma "Neobus" je od februara prošle godine u bankrotu, a u novembru 2012. godine bio je uveden stečaj. Dugovi "Neobusa" se kreću oko 12 miliona evra.

Početna cena na licitaciji biće nepuna 2 miliona evra.

strana 1 od 321 idi na stranu