"Plan B za dug život Železare"

Beograd -- Uz dobru volju i dobar menadžment može se obezbediti dug vek za Železaru "Smederevo", izjavio je ministar privrede Željko Sertić.

Izvor: Tanjug
Podeli

Sertić je za RTS rekao i da se u pregovorima o prodaji Železare u Smederevu rukovodilo državnim interesima i da radnici imaju svoj posao.

"Nisu nas u tome svi pratili pa smo imali optužbe da je premijer Aleksandar Vučić uzeo novac za Železaru, što je današnjim ishodom demantovano", naveo je Sertić.

Sertić je rekao i da će u narednih dan ili dva biti pripremljeni sve elementi ugovora za plan B, koji podrazumeva profesionalni menadžmet za Železaru i naglasio da postoji velika razlika u ugovorima za vlasništvo i menadžment.

"Ubeđeni smo da sa dobrim menadžmentom i sa dobrom voljom možemo da obezbedimo dug vek za Železaru", istakao je ministar i naglasio da su pregovori sa "Esmarkom", čiji uslovi za prodaju Železare nisu prihvaćeni, bili veoma teški.

Pročitajte ioš:


* Šta posle odbijanja ponude Esmarka?

* "Neuspeh prodaje Železare očekivan"

* Šta građani misle o odluci Vlade?

* Vučić: Nema dogovora s Esmarkom

Sertić je dodao da su sve vreme pregovori kordinisani sa MMF-om i EU, kao i da je Vlada u svakodnevnom kontaktu sa tim institucijama.

"Njima je prihvatljiv plan B" istakao je Sertić dodajući da će se tim planom obezbediti dug život Železare, kao i da je jedina obaveza da više nema subvencija.

strana 1 od 332 idi na stranu