Prodajemo Železaru, a ne piljaru

Potpredsednik vlade Rasim Ljajić očekuje da će pregovori sa Esmarkom o privatizaciji smederevske Železare biti završeni naredne sedmice.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 04.02.2015.

12:15

Default images
Foto: Tanjug, arhiva

Ljajić ističe da Srbija "ne prodaje piljaru, već ogroman kompleks".

Ljajić je, kako prenosi TV N1, rekao da u pregovorima ima nekoliko "tački spoticanja" jer Srbija traži garancije za proizvodnju, preuzimanje više od 5.000 radnika, te da neće biti otpuštanja kada počne proizvodnja, kao i ostanak na tržištu.

"To nije lako. S jedne strane stiče se utisak da mi prodajemo ne znam kakvu kompaniju, a s druge strane oni imaju svoja očekivanja - otpis dugova, subvencije... Imamo situaciju i sa MMF i EU, koji su indirektno uključeni u proces", rekao je Ljajić, koji je i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija.

Inače, šef Delegacije EU u Srbiji Majkl Davenport izjavio je ranije da je EK dobila dokumentaciju Vlade Srbije za odobrenje dodatnog roka za pregovore sa američkom kompanijom Esmark o prodaji Železare Smederevo, koji se razmatra.

Izrazivši zadovoljstvo zbog nastavka pregovora Vlade Srbije sa Esmarkom, Davenport je rekao da je veoma bitno da sve bude u skladu sa postojećim obavezama i da dođe do uspešnog završetka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Norvežani beže u Švajcarsku

Oštro povećanje poreza na bogatstvo i dividende od strane norveške vlade orijentisane na levo, podstaklo je desetine bogataša nordijske nacije da se presele.

12:07

21.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

15 h

Podeli: