Prodajemo Železaru, a ne piljaru

Beograd -- Potpredsednik vlade Rasim Ljajić očekuje da će pregovori sa Esmarkom o privatizaciji smederevske Železare biti završeni naredne sedmice.

Izvor: Tanjug
Podeli

Ljajić ističe da Srbija "ne prodaje piljaru, već ogroman kompleks".

Ljajić je, kako prenosi TV N1, rekao da u pregovorima ima nekoliko "tački spoticanja" jer Srbija traži garancije za proizvodnju, preuzimanje više od 5.000 radnika, te da neće biti otpuštanja kada počne proizvodnja, kao i ostanak na tržištu.

"To nije lako. S jedne strane stiče se utisak da mi prodajemo ne znam kakvu kompaniju, a s druge strane oni imaju svoja očekivanja - otpis dugova, subvencije... Imamo situaciju i sa MMF i EU, koji su indirektno uključeni u proces", rekao je Ljajić, koji je i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija.

Inače, šef Delegacije EU u Srbiji Majkl Davenport izjavio je ranije da je EK dobila dokumentaciju Vlade Srbije za odobrenje dodatnog roka za pregovore sa američkom kompanijom Esmark o prodaji Železare Smederevo, koji se razmatra.

Izrazivši zadovoljstvo zbog nastavka pregovora Vlade Srbije sa Esmarkom, Davenport je rekao da je veoma bitno da sve bude u skladu sa postojećim obavezama i da dođe do uspešnog završetka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 332 idi na stranu