Trka za preduzeća na jugu Srbije

Za kupovinu preduzeća u Jablaničkom okrugu prema podacima Agencije za privatizaciju vlada veliko interesovanje.

Srbija

Izvor: B92

Subota, 31.01.2015.

16:04

Default images

Za deset preduzeća pisma o zainteresovanosti za kupovinu, poslalo je 38 firmi i pojedinaca. Ipak radnici strahuju da privatizacije neće biti uspešne.

Posle prve neuspešne privatizacije voćnjaci nekada najvećeg poljoprivrednog kombinata na jugu Srbije "Porečja“ u Vučju zapušteni i neobrađeni a pogoni prazni. Za ponovnu kupovinu "Porečja“ zainteresovano je 18 domaćih i stranih firmi. Dobru privatizaciju očekuju i zaposleni i voćari.

Veliko interesovanje vlada i za leskovačku fabriku kozmetike "Nevenu“. Posle raskida privatizacije sa bugarskim biznismenom Hristom Kovačkim, pre dve godine zaposleni su sami pokrenuli proizvodnju. Za tu firmu zainteresovano je 10 kupaca.

Do kraja juna privatizacija čeka i dve medijske kuće, Javna preduzeća Radio Leskovac i Radio Medveđu.

Privatizaciji se nadaju i zaposleni u Specijalnoj bolnici "Gejzer“ u Sijarinskoj banji i veterinarskim ambulantama u Lebanu, Bojniku i Vlasotincu.

Opširnije u video prilogu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: