Stranci ulažu u Gornji Milanovac

Gornji Milanovac -- Dugogodišnji počasni predstavnik privredne komore Srbije u Iraku Thaer Aljoboury sa svojim pravnim savetnikom posetio je Gornji Milanovac.

Izvor: Tanjug
Podeli

On je obavio preliminarne razgovore sa predsednikom opštine Milisavom Mirkovićem o mogućnostima investiranja na ovom području, saopštila je gornjomilanovačka lokalna samouprava.

Aljoboury je vlasnik kompanije SCC, sa sedištem u Beogradu i rangira se na visokom četvrtom mestu izvoznika mešovite robe velikog broja kompanija iz Srbije za Bliski istok.

Interes ove kompanije je, kako se navodi, da investira u izgradnju najpre otkupnog centra žive stoke za izvoz, hladnjača i u doglednom periodu ogromnih klanica.

Takođe, u zavisnosti od tržišne potražnje, bilo je govora i o otkupu i preradi voća u nekim dugoročnim planovima.

Prema dogovoru sa budućim investitorima, Opštinska uprava je spremna da izvrši potpunu logističku podršku i da posreduje u pregovorima sa vlasnicima predloženih lokacija.

Investitora je zanimala putna infrastruktura ka parcelama, kao i pomoć u delu proširenja lokalnih prilaza ukoliko bude bilo potrebe zbog transporta velikih teretnih prevoznih vozila.

Inače, ova kompanija je potpisala ugovor i sa renomiranim gornjomilanovačkom kompanijom "Metalac" vezano za plasiranje bojlera i sudoperaove kompanije na istočno tržište.

Naredni sastanak zakazan je za dve sedmice kada će se, nakon razmene dopisa o namerama, detaljnije i precizirati buduće aktivnosti na realizaciji ovih investicija.

"To će doprineti ne samo većoj uposlenosti lokalnog stnovništva, već i privrednom rastu gornjomilanovačkog kraja", rekao je Mirković, ujedno se zahvalivši na opredeljenju da Gornji Milanovac bude mesto za buduća ulaganja ove kompanije.

strana 1 od 372 idi na stranu