Grci i Kina u svađi, a naša pruga?

Beograd -- Odluka grčke vlade da obustavi privatizaciju luke Pirej ne bi trebalo da utiče na planirani projekat modernizacije pruge Beograd-Budimpešta, ocenjuju ekonomisti

Izvor: Beta
Podeli

Saradnik Instituta za tržišna istraživanja (IZIT) Saša Đogović kazao je za agenciju Beta da ne očekuje da će se odustati od investiranja u prugu Beograd-Budimpešta, već da će taj projekat ići svojim tokom.

"Ne verujem da će doći do nekog otklona kao što se to desilo sa Južnim tokom, jer su Kinezi koncesionari te luke, tako da će oni to dobro da iskoriste. Šta će se desiti po isteku koncesije to ćemo da vidimo, ali trenutno to ne ugrožava ono što su dogovorile kineska i srpska vlada", rekao je Đogović.

Prethodna vlada u Grčkoj planirala je prodaju 67 odsto udela u luci Pirej, za šta je bila zainteresovana kineska kompanija COSCO koja već ima 35-godišnju koncesiju za proširenje dva najveća kontejnerska terminala u toj grčkoj luci. Krajem prošle godine su vlade Kine, Srbije, Mađarske i Makedonije potpisale sporazum o modernizaciji železničkog saobraćaja, sa nemerom da se prvo izgradi brza pruga od Beograda do Budimpešte, a potom od Beograda ka Makedoniji i dalje ka Grčkoj. Kina se uključila u taj projekat jer joj je interes da robu dopremljenu do Pireja transportuje železnicom do evropskih zemalja.

Prema njegovom mišljenju, čak i da posle koncesije luka ode "potpuno u ruke" Grka, Kinezi će i dalje prevoziti svoju robu preko luke Pirej ka drugim zemljama Evrope jer im je to "povoljna maršuta".

Đogović je ocenio da bi najbolje rešenje za Srbiju bilo da se projekat modernizacije pruge sprovede putem koncesije, a da Kinezi u potpunosti investiraju u izgradnju i održavanje te infrastrukture, jer je većim delom, taj "put svile" upravo njima interes.

Pruga Beograd-Budimpešta, po Đogovićevoj oceni, ima smisla za Srbiju tek kada bi se potpuno povezala sa lukom Pirej.

"Tada bi to postalo važno železničko čvorište, ne samo za transport kineske robe, nego i roba iz centralne Evrope i Balkana. Naša železnica bi postala konkurentnija, imala bi veći obim prometa robe, broj putnika bi se povećao, privreda bi se poboljšala u tom pogledu, dok sama pruga od Beograda do Budimpešte u robnom transportu ne znači puno, niti u pogledu prevoza putnika", kazao je Đogović.

Ekonomista Milan Kovačević ocenio je da pruga Beograd-Budimpešta nema direktne veze s lukom Pirej, jer brza pruga, prema njegovoj oceni, ne služi za teretni saobraćaj. "Niko pametan ne bi brzinom preko 200 kilometara gurao teret. Za teret je neophodna dobra organizacija i pouzdana isporuka, a ne brzina samog voza", rekao je on.

Kovačević je naveo da bi za Kinu bilo značajno da napravi jednu takvu brzu prugu u Evropi, na pravcu njihovih tokova robe, ali da se postavlja pitanje koliko je to isplativo za Srbiju.

"Bojim se da to nije isplativo, stalno se priča o nekim prijateljskim vezama, o nekom prestižu, povezuje se sa lukom u Grčkoj, a nema nikakve logike da voz iz pirejske luke ide 'klaj-klaj' do Đevđelije pa odatle do naše granice još sporije, pa kroz Srbiju još sporije... stvarno nije ubedljivo", ocenio je on.

Kako je istakao, brze pruge služe za prestiž neke zemlje, pokazatelj da je zemlja tehnološki napredna, a neophodne su i za masovni putnički saobraćaj.

"Ako ćemo mi uložiti više stotina miliona evra u tu prugu, postavlja se pitanje imamo li dovoljno putnika, koji će biti spremni da plate kartu čija će cena biti slična avionskoj karti", dodao je Kovačević.

On je ocenio da Kinezi imaju "viška novca", i da im je isplativije da umesto držanja novca u obveznicama američke banke, što donosi sve manju kamatu, "novac daju Srbiji koja će ga vratiti s kamatom, a Kinezi će tako povećati svoj bruto domaći proizvod".

"A mi šta radimo? 'Uvozimo' prugu, a nismo dobro videli ni da li nam se to isplati", rekao je Kovačević, i dodao da je neophodno pre realizacije projekta uraditi studiju opravdanosti.

On je napomenuo da Srbija više koristi barsku, nego neku grčku luku, i da je šteta što Srbija ne razvija rečnu luku, jer veliki rečni brodovi mogu dolaziti sve do Beograda, pa bi bilo pametno da Srbija u međudržavnim pregovorima forsira crnomorski i dunavski pristup Beogradu.

Nova Vlada Grčke je saopštila da namerava "zaustavljanje" nekoliko procesa privatizacije, među kojima i Luke Pirej, a Kovačević je ocenio da to treba uzeti sa rezervom jer tek ostaje da se vidi hoće li to moći i da se ostvari.

strana 1 od 372 idi na stranu