Završena deonica Ub-Lajkovac

Beograd -- Deonica Koridora 11 od Uba do Lajkovca, dužine 12,5km, završena je za tri meseca, a deonicu je jutros obišla ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović.

Izvor: Tanjug
Podeli

Završetak deonice, na kojoj su bile angažovane domaće firme "Planum" i "Putevi Užice" za svega tri meseca rezultat je pojačane kontrole i jasnog plana za okončanje tog posla, rekla je Mihajlović novinarima i istakla da će ubuduće svi izvodjači radova imati podršku države uz jasna pravila.

Komentarišući završetak deonice na koji se godinama čekalo, Mihajlović je rekla da pre tri meseca nije izgledalo da će radovi biti okončani, da je bilo ozbiljnih problema, a osnovni se odnosio na to što nije bilo jasnih pravila i kriterijuma države kao izvodjača i samim tim su, kako je ocenila, mnoge stvari bile dozvoljene.

Mihajlović je podsetila da je u junu potpisan 11. aneks i da je rok za završetak deonice bio 27. novembar.

"Ja sam rekla to je poslednji aneks koji ćemo potpisivati", naglasila je ministar i poručila izvodjačima da može da se desi potpisivanje jednog do dva aneksa i da je to normalno, ali ne i više.

Kako je napomenula, na odredjenim projektima postoji i do 15 aneksa.

Ona je ponovila da će ubuduće planovi morati da budu jasni i da se poštuju iz dana u dan, kao i da će timovi resornog ministarstva obilaziti gradilišta i razgovarati sa izvodjačima kako bi rešili eventualne probleme.

Govoreći o uloženim sredstvima, Mihajlović je navela da je vrednost dodatnih radova bila milijardu dinara, bez obzira na uštede od 350 miliona dinara.

Ona je napomenula da je u proseku izgadnja jednog kilometra autoputa na ovoj deonici koštala šest miliona evra.

Mihajlović je rekla da sada predstoji ulaganje u održavanje te deonice dok taj put ne postane potpuno operativan, nakon završetka deonica na kojoj su angažovane kineske kompanije.

Reč je o deonicama Obrenovac-Ub i Lajkovac-Ljig, a Mihajlović je rekla da se nada da će radovi biti završeni krajem sledeće godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 389 idi na stranu