Malina - robna marka iz Srbije 2014

Titulu "Sajam etno hrane i pića - robna marka iz Srbije 2014" dobila je liofilizovana, odnosno sušena malina proizvođača Drenovac d.o.o. iz Arilja.

Srbija

Izvor: Tanjug

Subota, 29.11.2014.

15:27

Default images

Na Međunarodnom sajmu etno hrane i pića u robnoj grupi "Mleko i proizvodi od mleka" diplomu "Etno hrana i piće - Robna marka iz Srbije" dobilo je kozje kiselo mleko - "Borjana" DOO, mlekara "Natura", Pirot, i to u podgrupi konzumno mleko i mlečni napici.

U podgrupi sir, diplomu "Etno hrana i piće - Robna marka iz Srbije" dobio je kozji sir - farma koza "Dosković", Zvijezda, Prijepolje.

Kada je reč o kajmaku, diplomu "Etno hrana i piće - Robna marka iz Srbije" dobio je Kajmak - Mlekara "Kačarević", Mionica.

U podgrupi ostalih proizvoda od mleka diplomu "Etno hrana i piće - Robna marka iz Srbije" dobila je Lička basa - sirni namaz od kiselog mleka - PG Milan Chuk, Banatsko Karađorđevo, Zrenjanin.

Sledeća je robna grupa "Proizvodi od mesa" gde su diplomu "Etno hrana i piće - Robna marka iz Srbije" dobili Domaći čvarci - Stočar L.S.B. Trnjaci, Ub (prerađevine od svinjskog mesa), a specijalno priznanje je dodeljeno lovačkoj pašteti - "Lovačko udruženje Niš", Niš (prerađevine od ovčijeg i kozjeg mesa).

Specijalno priznanje u robnoj grupi "Mineralne vode" je dobila Vodička kisela voda - ZTU Vidovača Vodice, Zagorčić Milijana, Vodice, Smederevska Palanka.

U robnoj grupi "Sokovi od voća i povrća i osvežavajuća pića" diplomu je dobio prirodni domaći sirup "Dren"- PG "Srbica i Zoran Nikolić", Krepoljin, Žagubica i specijalno priznanje paradajz soku - PG Miladinov - Miladinov Žarko, Novi Kneževac.

U robnoj grupi "Vina" specijalno priznanje za belo vino dobila je Tamjanika - Podrum Milošević, Žabari, a za crveno vino diplomu dobio je "kaberne sovinjon" (cabernet sauvignon) - Aca Popović, Krvije Petrovac na Mlavi.

Diplomu "Etno hrana i piće - Robna marka iz Srbije" dobilo je Kupinovo vino - PG Gačić, Bogatić, i to u podgrupi "Voćna vina".

Sledi robma grupa "Jaka alkoholna pića" diplomu je dobila je Barik šljivova prepečenica - Privredno društvo "Bistro 1881" d.o.o. Srpska trojka, Subotište (za rakiju od šljiva), kao i Deda Vasina dunja - PTR Nelvas Maks, Leskovac (ostala alkoholna pića).

Diplomu dobila je Ražena dijet pogača - Zora promet d.o.o., selo Kraljevo Aleksinac, i to u robnoj grupi hleb, pecivo, testenine, kolači.

U robnoj grupi "Proizvodi od povrća" diploma je dodeljena gazdinstvu Radukin, Titel za pasterizovane kisele krastavce.

Diploma "Etno hrana i piće - Robna marka iz Srbije" dodeljena je za Livadski med - Venenum Apis d.o.o., Ratari, Smederevska Palanka i Preparat za prostatu - Milojković, Kamenovo, Petrovac na Mlavi.

Stručni žiri radio je u sastavu Milan Prostran (Privredna komora Srbije), Branislav Raketić (Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine Republike Srbije), Dragomir Antonić (novinar), Zoran Dragojević (Zavod za intelektualnu svojinu), Olivera Veselinović (Nacionalna organizacija potrošača Srbije).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: