Prodaja Targa, gde je zapelo?

Srpski telekomunikacioni operater Targo telekom dobio rešenje kojim se zabranjuje slovenačkoj Faktor banci jednostrana prodaja vlasničkog udela u toj kompaniji.

Srbija

Izvor: B92

Subota, 22.11.2014.

09:35

Default images

Naime, Privredni sud u Beogradu rešenjem stavio je van snage jednostranu odluku Faktor banke u stečaju o prodaji nenovčanog vlasničkog udela u Targo telekomu, koju je ova banka želela da sprovede bez saglasnosti srpskog telekomunikacionog operatera, saopšteno je iz Targo telekoma.

Za taj proces prodaje mrežne infrastrukture Targo telekom je ovlastio renomiranu nemačku kuću Netbid Industrieauktionen.

Rešenjem Privrednog suda u Beogradu zabranjena je slovenačkoj Faktor banci u stečaju jednostrana vansudska javna prodaja 89,09% udela u Targo telekomu po početnoj ceni od 3.216.600 evra. Tom sudskom odlukom stekli su se uslovi da se nastavi i završi proces prodaje telekomunikacione infrastrukture tog operatera koji je započeo nemački Netbid Industrieauktionen po znatno višoj ceni.

Ranijem pozivu o prodaji mrežne infrastrukture Targo telekoma odazvale su se kompanije iz Kine, Evrope i sa Bliskog Istoka koje su spremne da ponude i dvocifrenu milionsku sumu za izgrađenu telekomunikacionu infrastrukturu.

Proces prodaje srpskog telekomunikacionog operatora "Targo Telekom", sa mrežom koja obuhvata oko 1.200 kilometara optičkih kablova, u toku je i očekuje se da će prodaja biti sprovedena na aukciji koja bi trebalo da se održi u toku decembra.

Centralni deo infrastrukture je 850 kilometara duga okosnica mreže, koja pokriva Srbiju od severa do juga, i od istoka do zapada. Prodaja će uključivati i Metronet, koji obuhvata oko 500 kilometara u gradskom području Beograda.

Targo telekom poseduje najveći prenosni kapacitet za međunarodnu razmenu podataka, a omogućava potpuno nezavisno korišćenje širom Srbije. Više od 160,000 domaćinstava mogu istog trenutka da se priključe na internet velike brzine u Beogradu, a celokupni tržišni potencijal za Beograd iznosi oko 540.000 domaćinstava.

Targo Telekom je osnovan 2009. godine, a kako je navedeno prodaja je najavljena zbog strateške odluke kompanije Nuba Invest, u čijem je vlasništvu, da ne nastavi svoj rad u Srbiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

14 h

Podeli: