"Auto-gigant stiže u Obrenovac"

Ministar prosvete Srđan Verbić i gradonačelnik Beograda Siniša Mali najavili su dolazak velike automobilske kompanije u Obrenovac.

Srbija

Izvor: Tanjug

Sreda, 05.11.2014.

11:33

Default images

Tokom posete završetku radova na rekonstrukciji Tehničke škole, koja je oštećena u majskim poplavama, Mali je poručio da Vlada Srbije, grad Beograd i opština Obrenovac poslednjih nekoliko meseci rade na projektu da "jedna velika automobilska kompanija" dođe u Obrenovac.

"To je radosna vest za Obrenovčane. Nadam se da ću do kraja sledeće nedelje moći da ih obradujem sa potvrdom dolaska velike automobilske kompanije koja će značiti nova radna mesta i budućnost za tu opštinu", rekao je Mali.

Prema njegvoim rečima, dolazak te kompanije trebalo bi da bude koristan i za učenike Tehničke škole u Obrenovcu, koji bi trebalo u toj fabrici da pohađaju praktičnu nastavu.

"To je značajna promena i prava reforma u smislu obrazovanja i zapošljavanja, jer će đaci imati priliku da uče i spremaju se za posao u fabrici", objasnio je Mali.

Verbić je istakao da mu je drago što se radi na obnovi škole i što vidi veliko intresovanje medija i dodao da su stručne škole važne u društvenonm i ekonomskom smislu.

"Srednje stručne škole zahtevaju ne samo obnovu već i reformu, i cilj nam je da imamo što više zanatsko-korporativnih modela obrazovanja gde će industrija da uđe što pre, praksom koja će školi zamenjivati časove", rekao je Verbić.

Prema njegovim rečima, taj model nije moguće primeniti na svim stručninm školama u zemlji, ali je moguće na retkim i vrednim izuzecima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

133 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: