Vučić: Telekom i deo EPS na prodaju

Premijer Srbije Aleksandar Vučić potvrdio je da Vlada Srbije planira prodaju Telekoma Srbije i manjinskog paketa akcija Elektroprivrede Srbije (EPS).

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 29.10.2014.

14:47

Default images

"Sada tražimo investicionog partnera za Telekom Srbiju, kasnije idemo na otvoreni i transparentni tender i rešavamo pitanje te kompanije", kazao je Vučić u intervjuu za blog Londonske škole ekonomije, nakon što je u ponedeljak održao predavanje u toj školi.

Govoreći o EPS-u, Vučić je kazao da je sasvim sigurno da Srbija neće prodavati većinski paket akcija, ali da traži investitora zainteresovanog za manjinski paket, kao strateški partner.

Na pitanje da li će biti dozvoljeno učešće ofšor kompanijama registrovanim u zemljama gde su vlasnici teško proverivi da učestvuju na tenderima, Vučić je odgovorio da će to zavisiti od uslova tendera.

"Mislim da će privatizacioni savetnik, zajedno sa ljudima iz Telekoma, napraviti onakve uslove koji su najpovoljniji, "dakle, da to bude neko ko se bavi tim poslom", rekao je Vučić.

On je kazao da će tender za prodaju Telekoma biti transparentan, otvoren za svakog ko će dati najbolje uslove.

Vučić je kazao da garantuje transparentnost ukupnog privatizacionog procesa u Srbiji, koji bi trebalo da se okonča do kraja iduće godine.

"Ekonomske reforme su apsolutno najvažniji uslov za ulazak Srbije u Evropsku uniju", kazao je Vučić i dodao da građani Srbije, u nastojanju da postanu deo evropske zajednice, ne traže milostinju, već žele da na najozbiljniji način doprinose evropskoj ekonomiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

155 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: