Socijalna pomoć moraće da se zaradi

Vlada Srbije donela je uredbu po kojoj će svi radno sposobni korisnici socijalne pomoći morati da rade ili se obrazuju da bi ostvarili to pravo.

Srbija

Izvor: Tanjug

Nedelja, 19.10.2014.

13:47

Default images

Ovo je izjavio je ministar za rad Aleksandar Vulin.

"Socijalna pomoć neće biti pomoć nego zarada. Ne može da bude poplava u Obrenovcu ili Šapcu, i da dolaze hiljade volontera, a da ni jedan korisnik socijalne pomoći ne dođe da brani svoj grad", rekao je Vulin.

Prema njegovim rečima, onima koji odbiju zaduženje koje im odredi centar za socijalni rad pomoć će najpre biti umanjena, a ako odbiju po drugi put biće ukinuta.

Zaduženja će određivati nadležni centri u sradnji sa lokalnim samoupravama, rekao je Vulin i dodao da će pre toga njegovo Ministarstvo doneti odgovarajuće pravilnike a socijalni centri i lokalne vlasti potpisati sporazume.

On je dodao da je u rebalansu budžeta za 2014. godinu predviđeno više novca za isplatu otpremnina radnicima preduzeća u restrukturiranju koji će ostati bez posla.

Na pitanje da li će kasniti donošenje rebalansa budžeta, ministar je odgovorio da taj posao ne može biti završen pre dogovora sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF).

Što se tiče socijalne politike, Vlada Srbije jednoglasno je odlučila da se socijalna davanja neće smanjivati, naglasio je Vulin.

"To znači da se dečji dodatak neće smanjivati, da se roditeljski dodatak neće smanjivati i da lokalne samouprave u najvećoj mogućoj meri neće smanjivati socijalna davanja", rekao je Vulin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

151 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: