Kostić i Cepter kupuju srpske banje

U trku za kupovinu srpskih banja, koje slove za najvredniju imovinu u Srbiji na spisku za privatizaciju, uključila su se i trojica najvećih srpskih biznismena.

Srbija

Izvor: Tanjug

Sreda, 08.10.2014.

15:51

Default images

Reč je o Miodragu Kostiću, Petru Matijeviću i Filipu Cepteru, a ponude su slale i kompanije iz Rusije, Nemačke, Kine, Kipra, kao i domaće firme i građani.

Matijević je, prema saznanjima Tanjuga, poslao pisma o zainteresovanosti za dve specijalne bolnice - Čigota na Zlatiboru i Zavod - Termal Vrdnik.

Za prvu od tih banja u trci je, između ostalih i sa ruskom kompanijom Mad Service Plus, kao i s nemačkom EES Group GmbH, dok je za drugu konkurencija domaćih biznismena veća.

Za specijalnu bolnicu za rehabilitaciju Zavod, utrkuju se naime i Filip Cepter, odnosno njegova kompanija Zepter international, kao i MK Group Miodraga Kostića.

Ova bolnica, bila je, kako Tanjug saznaje, zanimljiva i nemačkoj EES grupi, a pismo o zainteresovanosti poslali su i Kinezi, odnosno kineska kompanija Dr Dong SA.

Nemačka EES grupa zainteresovana je, prema saznanjima Tanjuga, za Institut za lečenje i rehabilitaciju Niška banja, Matarušku i Bogutovačku banju, zatim za Specijalnu bolnicu Vranjska Banja, Specijalnu bolnicu Zlatar, Specijalnu bolnicu "Sokobanja", te Specijalnu bolnicu Ribarska banja, kao i za specijalne bolnice za rehabilitaciju - Merkur u Vrnjačkoj banji, Koviljači i Niškoj banji.

Mataruška i Bogutovačka banja privukle su, između ostalih i slovenački Goražd Klemenčić, kao i nekoliko pojedinaca iz Srbije koji nude strateško partnerstvo.
Za Specijalnu bolnicu Vranjska Banja zainteresovana je slovenačka kompanija, ali i ZM Global Invest Limited sa Kipra i Konzorcijum radnika iz Srbije, crnogorski Montenegro Metropolis Media…

Nemački Modus Pflegeprojekt poslao je pismo o zainteresovanosti za Specijalnu bolnicu Bujanovac.

Nemački EES grup i kineski Dr Dong SA su u trci za sokobanjsku bolnicu, ali su obe firme zainteresovane i za onu u Ribarskoj banji, kao i za specijalnu bolnicu u Banji Koviljači.

Zanimljivo je da je za sve specijalne bolnice i rehabilitacione centre sa spiska Agenciji za privatizaciju pisma o zainteresovanosti slao i Miloš Paunović, kao fizičko lice, koji je u svim slučajevima predlagao kao model privatizacije strateško partnerstvo kroz dokapitalizaciju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: