Pejpal i prijem novca - još ništa

Beograd -- Uprkos najavama da će građani Srbije moći da primaju novac na svojim Pejlpal nalozima 8. oktobra, ta opcija još nije omogućena.

Izvor: B92
Podeli

Prilikom pokušaja da se prebaci novac na nalog registrovan u Srbiji, dobija se poruka: "Trenutno Pejpal nalozi u Srbiji imaju samo mogućnost slanja novca. Ovaj primalac ne može da prima sredstva".

Iz Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija saopšteno je da se očekuje da 8. oktobra bude dostupna i opcija "prijem" preko Pejpala i da je Srbija omogućila sve zakonske preduslove da stručnjaci, ali i građani iz Srbije prodaju usluga i dobara, a samim tim i prijem novca putem Pejpala.

Međutim, vredi podsetiti da je nešto ranije, početkom septembra, Damien Perilat, direktor PajPala za region Centralne i Istočne Evrope, izjavio je da u ovom trenutku nemaju nikakve novosti vezane za Srbiju.

Ova izjava direktor PajPala za region Centralne i Istočne Evrope usledila je nakon što je Srbija u noći između 5. i 6. septembra na sekciji Opšti uslovi na zvaničnom web sajtu postala jedna od zemalja čiji će stanovnici uskoro moći ne samo da šalju, već i da primaju novac putem svojih PayPal naloga.

“Kada se pretraži ‘Serbia’, vidi se da su nas dodali u izmene koje su stupile na snagu 7. septembra 2011. Međutim, uslugu slanja novca, odnosno plaćanja, dobili smo tek 10. aprila 2013”, rekao je tada za B92 Slobodan Marković iz Registra nacionalnog internet domena Srbije.

Pročitajte još - Šta bi (i kada) PayPal mogao da donese Srbiji?

strana 1 od 383 idi na stranu