Kovačica dobila prečistač voda

Kovačica -- Opština Kovačica dobila je prečistač otpadnih voda i 11 kilometara kanalizacione mreže.

Izvor: eKapija
Podeli

Izgradnju kapitalne investicije, koja čini bazni deo komunalne kanalizacione mreže u opštini Kovačica, finansirao je pokrajinski Fond za kapitalna ulaganja sa 171 milion dinara.

Na novootvoreni prečistač otpadnih voda biće priključena i naselja Debeljača i Padina. Otvaranju pogona je prisustvovali su Bojan Pajtić, predsednik pokrajinske vlade i v.d. direktora Fonda za kapitalna ulaganja AP Vojvodine Nebojša Malenković, saopšteno je na sajtu Vlade Vojvodine.

Nakon puštanja u rad postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, koje je izgrađeno prema domaćim tehničkim rešenjima usklađenim sa evropskim standardima, predsednik Pokrajinske vlade dr Bojan Pajtić je izjavio da je politika Pokrajine u prethodnom periodu bila usmerena na to da se stanovnicima Vojvodine, pa i opštine Kovačica, u 21. veku, obezbede uslovi za zdrav i pristojan život.

"Preko Fonda za kapitalna ulaganja do sada je izgrađeno 1050 kilometara atmosferskih i fekalnih kanalizacionih mreža u 83 naseljena mesta u Vojvodini", rekao je Pajtić i dodao da kada oni, koji pokušavaju da sruše Pokrajinsku vladu, urade bar deset odsto od onoga što je pokrajinska administracija do sada uradila, "mogu slobodno da se jave".

Predsednik opštine Kovačica Miroslav Krišan je kazao da je zahvaljujući sredstvima Fonda za kapitalna ulaganja završena prva faza jedne od najvećih kapitalnih investicija u opštini Kovačica, kojom je omogućeno da se oko 800 domaćinstava, u narednih nekoliko meseci, priključi na kanalizacionu mrežu.

"Danas smo dobili obećanje da će se započeti sa realizacijom druge i treće faze započetog projekta, što podrazumeva da će 80 odsto Kovačice biti pokriveno kanalizacionom mrežom", kazao je predsednik opštine Miroslav Krišan.

Srbija

Milijarda evra od EPS

Ugovor sa stranim investitorom oko dela "Elektroprivrede Srbije“, koji je najavio premijer Vlade Aleksandar Vučić, napuniće kasu za najviše milijardu evra.

Srbija petak 31.10. 21:06 Komentara: 29
strana 1 od 383 idi na stranu