"Trajal će raditi za namensku"

Za učestovanje u privatizaciji "Trajal korporacije" ima 13 interesenata, a deo te kompanije, koji radi za namensku industriju, neće biti privatizovan.

Srbija

Izvor: Beta

Utorak, 30.09.2014.

18:41

Default images

Ministar odbrane Bratislav Gašić je agenciji Beta kazao da će ostatak tog preduzeća, koje zapošljava oko 1.660 radnika, biti "prodat onome ko ponudi najbolje uslove".

Pored "Trajala", u postupku restrukturiranja je Industrija mašina i komponenata "14. oktobar" u kojoj radi 1.550 zaposlenih, kao i još šet preduzeća iz tog grada.

"Rebalansom budžeta, za 620 radnika IMK '14. oktobar' obezbeđena su sredstva za otpremnine koje će oni dobiti kad rebalans bude izglasan. Posle toga sagledaćemo stanje, jedan deo će raditi za namensku, to je sigurno, dok ostatak mora da nađe posao na tržištu. Jedan od prioriteta Vlade jeste da se upravo IMK '14. oktobar' uspešno privatizuje", rekao je Gašić.

On je dodao da interesenata za učestvovanje u privatizaciji tog preduzeća ima, ali da su nedavni radnički protesti negativno na njih uticali.

Gašić, koji je do martovskih izbora bio gradonačelnik Kruševca, kazao je da će sindikatima i poslovodstvu pekarske industrije "Branko Perišić" preporučiti da formiraju konzorcijum koji bi kupio preduzeće, jer je ono, kako je dodao, "jedna od kapitalnih fabrika jer proizvodi hleb".

Ministar je rekao da su za Konfekciju "Zvezda" zainteresovane modna kuća "Mona" i još tri firme, uz napomenu da će nadležni insistirati da proizvodnja u pogonu u selu Ribare opstane, jer je mnogima ta firma interesantna zbog građevinskog zemljišta u centru grada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: