Kompanije koje su zaslužile medalju

Kompanija NIS proglašena je za najodgovorniju, dok je Gorskoj službi za spasavanje Srbija dodeljena zlatna medalja za najbolju društveno - odgovornu aktivnosti.

Srbija

Izvor: Tanjug

Utorak, 30.09.2014.

18:22

Default images

Osim nagrade za najodgovorniju kompaniju i zlatne medalje za najbolju društveno - odgovornu aktivnost, u Skupštini grada je po četvrti put ove godine dodeljeno i 13 priznanja kompanijama za njihove društveno - odgovorne akcije.

Priznjanja ''Moj izbor'' su uručena kompaniji VIP mobile za podršku razvoju sportu, Trajal (Trayal) korporaciji za podršku lokalnoj zajednici, Telekom Srbiji za akciju ''Kad voziš, parkiraj telefon'', Viktoria grupi za ulaganje u zdravstvu i MK Gropu za ''Zadužbinu porodice Kostić''.

Priznanje, koje se dodeljuje sa ciljem da se podstaknu privredni subjekti koji posluju u Srbiji da ulažu u očuvanju životne sredine, razvoj zajednice u kojoj posluju, kao i da doprinesu poboljšanju svojih zaposlenih, njihovih porodica i društva u celini, uručeno je i Koka - Kola sistemu za akciju ''Pokret za radost'', Eurobanci za akciju ''Veliko srce'', Prokredit banci za akciju ''Podrška susedima''.

Među dobitnicima su i ''Mona'' za podršku razvoju kulture, za ulaganje u humanitarne projekte Banka Inteza, Univereksport za dečiji osmeh, Telenor za projekat ''Internet za sve'' i Biomelem u kategoriji ''Mala preduzeća za našu zajednicu''.

Kompanija koja je drugu godinu za redom dobitnik priznja za projekte društvene odgovornosti je MK Group na čelu sa Miodragom Kostićem i to za projekat ''Zadužbina porodice Kostić''

Kako je navedeno, predsednik MK Group je svoju porodičnu kuću, koja se prostire na 1.400 kvadratnih metara, kao zadužbinu porodice Kostić u Novom Sadu, ustupio na korišćenje ''Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine" i udruženju NURDOR za potrebe humanijeg lečenja.

Roditeljska kuća je namenjena deci koja dolaze iz unutrašnjosti u pratnji jednog roditelja, tokom njihovog lečenja od malignih oboljenja, a iz te kompanije najavljuju da će nastaviti da osluškuju i razumeju potrebe svoje okoline, jer je investiranje u poboljšanje kvaliteta života sugrađana zapravo ulaganje u bolje sutra svih.

I kompaniji Viktoria grup uručeno je priznanje i to za ulaganje u zdrastvo za projekat renoviranja Odeljenja urgentne urologije u Urgentnom centru Kliničkog centra Srbije.

Prošlogodišnjom donacijom kompanije u vrednosti od 200.000 evra izgrađene su dve najsavremenije operacione sale u kojima se obavljaju transplatacije jetre i bubrega, kao i odeljenje intezivne nege za postoperativni oporavak pacijenta.

Među nagrađenima je i Koka - kola sistem koja je time prepoznata kao kompanija koja posluje na odgovoran način i brine o lokalnoj zajednici i društvu uopšte.

Kompanja "Coca-Cola pokret za radost'', promoviše aktivan način života i u okviru nje je kroz različite aktivnosti, samo ove godine do septembra, aktivirano više od 71.000 ljudi.

Drugi put za redom dobitnik nagrade ''Moj izbor'' za društveno odgovorno poslovanje je i Eurobank i to za projekat Veliko srce, koji od 2010. godine sprovodi zajedno sa Fondacijom ''Ana i Vlade Divac".

U okviru projekta Veliko srce, Eurobank je sa svojim partnerima obnovila 22 igrališta u državnim vrtićima širom Srbije, a nakon poplava koje su u maju zahvatile Srbiju, Eurobank i Fondacija Ana i Vlade Divac bili su među prvima koji su uputili pomoć ugoženim područjima i uložili više od 70 hiljada evra u rekonstrukciju jedine predškolske ustanove u Ubu.

Dodelu priznanja ''Moj izbor tardicionalno organizuje Udruženje ''Moja Srbija'', uz podršku grada Beograda, Kancelarije potpredsednika Skupštine srbije Vladimira Marinkovića i Privredne komore Beograda. Marinković, koji je i predsednik Komisije za dodelu priznanja ''Moj izbor 2014'', rekao je da će fokus parlamenta i vlade u naredne četiri godine biti usmeren ka ekonomskom razvoju i zapošljavanju.

''Najvrednije i bež čega nećemo moći da dostignemo jedan kvalitetan nivo privrednog rasta su veliki, mali i srednji privrednici'', rekao je Marinković.

Ukazujući da se zna u kakvoj se situaciji zemlja nalazi, kao i koliko su ekonomska kriza i recesija uticali na poslovanje kompanija, on je ocenio da je dodatni kvalitet to što su one smogle snage da se ponašaju društveno odgovorno i da vode računa o kulturi, sportu, mladima i svim aspektima društva.

Zamenik gradonačelnika Beograda Andrija Mladenović rekao je da grad Beograd podržava organizaciju ''Moja Srbija'' i dodao da je važno da se dodela nagrada nastavi da traje.

On se zahvalio kompanijama koje su učestvovale na konkursu dodajući da je bitno omogućiti i manjim preduzećima i preduzetnicima da budu uključeni.

Mladenović se kompanijama zahvalio i što su, kako je rekao, puno učinile na tome da se sanira velika šteta od majskih poplava na teritoriji Beograda.

Predsednik udruženja ''Moja Srbija'' Milan Ristić ocenio je da je ekonomska situacija u zemlji teška i da je to prilika da još više razmišljamo o tome gde sredsta i na koji način treba usmeriti i pomoći onima kojima je pomoć najpotrebnija.

''Treba da razmišljamo o tome koje projekte pomoći i koji mogu dovesti do većeg boljitka u zemlji'', rekao je Ristić dodajući da će fokus tog udruženja u narednom periodu biti formiranje centra za saradnju profitnog i neprofitnog sektora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: