Kinez gradi stanove u Jajincima

Kineski investitor Čang Sing Mo posetio je Voždovac i u razgovoru sa rukovodstvom opštine izrazio želju da investira u izgradnju stambenog bloka u Jajincima.

Srbija

Izvor: Tanjug

Petak, 26.09.2014.

20:11

Default images

Stanovi bi bili u naselju "Rasadnik", površine 260.000 kvadrata, a opština Voždovac se obavezala da će pomoći u ubrzanju procedura dobijanja građevinskih dozvola u gradu i opštini, u cilju brže realizacije izgradnje, navodi se u saopštenju.

Prilikom susreta, opštinski rukovodioci su potencijalnom kineskom investitoru predložili da se u vidu donacije, uporedo sa izgradnjom prvog stambenog bloka u tom naselju, izgrade i propratni sadržaji, kao što su dečji vrtić, škola i dom zdravlja.

"Ovo bi bila jedna od najvećih investicija opštine Voždovac, nastala kao rezultat unapređenja saradnje Kine i Srbije", navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: