SAM predstavio novine Zakona o radu

Srpska asocijacija menadžera (SAM) predstavila je poslovnoj javnosti novine koje donosi Zakon o radu.

Izvor: Tanjug Beograd
Podeli

Srpska asocijacija menadžera (SAM) i njeni članovi iz advokatske kancelarije NKO u saradnji sa predstavnicima Ministarstva rada, zapošljavanja, boračka i socijalna pitanja predstavili su poslovnoj javnosti novine koje donosi Zakon o radu, sa posebnim akcentom na praktičnoj primeni novih zakonskih rešenja.

Kako je saopšteno iz SAM-a, predavači su pre svega pružili razjašnjenja novih odredbi Zakona o radu, koji je stupio na snagu 29. jula 2014. godine, kao što su rad na određeno vreme, obračunski listići kao izvršne isprave, godišnji odmor, otkaz ugovora o radu, primena disciplinskih mera i slično.

Posebna pažnja bila je usmerena na proces usaglašavanja opštih akata i ugovora o radu sa izmenama Zakona o radu, kao i o primeni Zakona o radu u slučaju da opšta akta usvojena u skladu sa ranije važećim propisima uređuju ista pitanja na drugačiji način.

Ministarstvo, kako se navodi, već mesec dana aktivno promoviše implementaciju Zakona o radu sa ciljem što bolje informisanosti poslodavaca i zaposelnih širom Srbije. Ovaj trend će se nastaviti i u narednom periodu kako bi sva otvorena pitanja i eventualne nedoumice u primeni Zakona bile otklonjene.

Srpska asocijacija menadžera, iako nije bila direktno uključena u izradi Zakona o radu, u proteklih par godina bila je konstruktivan partner vladi sa predlozima koji su imali uticaja na stvaranje boljeg ekonomskog ambijenta i privlačenja stranih investicija. Shodno tome, Srpska asocijacija menadžera ima za cilj da što više uključi i informiše svoje članove, kao i partnere asocijacije koji predstavljaju važne privredne subjekte u našoj zemlji, navodi se u saopštenju.

Vesti

strana 1 od 380 idi na stranu