Niče još jedan centar za Bg na vodi

Projekat "Beograd na vodi” dobiće još jedan izložbeni paviljon osim onog u zdanju Beogradske zadruge u Karađorđevoj ulici.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 15.09.2014.

09:20

Default images

Tik uz Savu podiže se štand od 670 kvadratnih metara gde će biti promovisan budući stambeno-poslovni kompleks od oko dva miliona kvadrata koji bi trebalo da počne da se gradi sledeće godine.

Na građevinskoj tabli piše da je investitor preduzeće "Beograd na vodi” koje je letos osnovala Vlada Srbije, ali nije poznato ko finansira privremeni objekat i zašto je potreban još jedan paviljon za reklamiranje projekta od nacionalnog značaja. U izložbeno zdanje pretvorena je Beogradska zadruga koju su obnovile srpske kompanije, a oko četiri miliona evra donirao je arapski partner, kompanija "Igl Hils”. U njoj se nalazi džinovska maketa "Beograda na vodi”, njene prostorije su preuređene u apartman kakav će moći da se kupi na desnoj obali Save između sajma i Brankovog mosta, butike koji će biti u budućem tržnom centru i restoran.

Opština Savski venac je izdala dozvolu, odnosno rešenje za privremeno zauzeće javne površine na Savskom šetalištu, preduzeću "Beograd na vodi” u julu ove godine. To je dozvola koju opština inače daje za privremene –montažne objekte na svojoj teritoriji i oni se ne mogu uknjižiti.

Na tehničku dokumentaciju za postavljanje štanda, tvrde u opštini, saglasnost su dali gradski Zavod za zaštitu spomenika kulture, JKP "Zelenilo Beograd” i JP "Beograd vode”. Izvođač radova je firma "Milenijum tim”, koja je sa još 13 preduzeća rekonstruisala "Beogradsku zadrugu”.

"Kada u julu sledeće godine istekne rok na koji je rešenje izdato, investitor može da ga produži, a ako to ne želi ima obavezu da ukloni postavljeni objekat i javnu površinu dovede u prvobitno stanje", kaže Dušan Dinčić, predsednik opštine Savski venac.

Njihova nadležnost tu prestaje, a iz grada nema odgovora na pitanja u vezi sa podizanjem štanda. List Politika nezvanično saznaje da grad nije ni uključen u ovaj posao. Agencija "Nju moment” koja marketinški zastupa "Igl Hils” takođe nije odgovorila na pitanja upućena početkom prošle nedelje. Ni od direktora preduzeća "Beograd na vodi” uprkos obećanjima nisu stigli odgovori.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

68 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: