Dačić i Palma otvaraju vrata Viva

Jagodina -- U Jagodini će 18. septembra biti otvoren šoping centar "Vivo" površine 10,000 kvadratnih metara prodajnog prostora sa preko 30 najpoznatijih svetskih brendova.

Izvor: Tanjug
Podeli

Direktor te firme Pavle Andrić očekuje da će vrpcu svečano preseći prvi potpredsednik Vlade Ivica Dačić i predsednik skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma.

Dačić i Marković, prisustvovali su polaganju kamena temeljca za ovaj objekat 12.decembra prošle godine.

"U 10 sati se otvaraju vrata svih lokala, sa velikim popustom roba, svečano otvaranje i presecanje vrpce je u 14 sati, a od 19 sati je koncert Željka Joksimovića", rekao je Andrić i dodao da će zabavni sadržaji biti celog dana.

Od 33 lokala, 18.septembra biće otvoreno 30, ostala tri početkom sledeće godine a radi se o velikim firmama vrednih čekanja, dodao je Andrić. U šoping centru će biti zaposleno 300 ljudi, možde i više, istakao je Andrić i potsetio da je za 300 radnih mesta u ovoj firmi konkurisalo 1.300 mladih ljudi.

"Objekat se doteruje, roba se doprema, obučavaju se radnici, koji su svi tu i nadam se da će do 18.septembra sve funkcionisati kako treba", rekao je on.

"Vivo" šoping centar imaće veliki uticaj na razvoj Jagodine i Pomoravskog okruga. Uz zapošljavanje 300 mladih ljudi ostvarivaće godišnji promet od 25.000.000 evra, a samo po osnovu PDV država će dobijati 5.000.000 evra, ocenio je Andrić.

"Vivo" Šoping centar je izgrađen u kompleksu Turističko sportskog centra na lokaciji površine 25.000 kvadratnih metara, a kompleks čine četiri zgrade, koje u smislu forme i osećaja predstavljaju jednu celinu, objasnio je Andrić. Centralni plato je zamišljen kao gradski trg - površina namenjena okupljanju i relaksaciji posetilaca, opremljena kako za decu tako i za odrasle. U letnjem peripodu ovde će se nalaziti bašte restorana, kafići, poslastičarnice, bioskop, dečije igralište, a u zimskom periodu klizalište sa pratećim sadržajima.

strana 1 od 380 idi na stranu