I osnovci moraju da kucaju karte

Od 1. septembra i učenici osnovnih škola moraće da se validiraju, pišu Novosti.

Srbija

Izvor: B92

Nedelja, 31.08.2014.

13:09

Default images

Ova kategorija putnika ostvaruje pravo na prevoz bez naknade, ali uz odgovarajuću voznu ispravu koju osnovci mogu izvaditi pojedinačno ili grupno u organizaciji škole.

Prema pravilniku o javnom gradskom prevozu, đaci uslugu besplatnog prevoza koriste za vreme trajanja osnovnog obrazovanja. Benefit ostvaruju učenici koji nisu stariji od 17 godina i pohađaju osnovnu školu, kao i oni koji idu u škole za obrazovanje učenika sa smetnjama u razvoju, a nisu stariji od 19 godina.

Đaci prvaci putne legitimacije mogu da izvade na osnovu podnetog zahteva, fotografije ne starije od šest meseci i fotokopije zdravstvene knjižice ili izvoda iz matične knjige rođenih uz original na uvid, ili potvrde iz škole.

Jednom izvađena personalizovana kartica važi do završetka osnovne škole, ne produžava se, čak se ne naplaćuje ni njena izrada ukoliko se vadi prvi put.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: