Svi srpski aerodromi u BG Aerodrom

Beograd -- Preduzeće Aerodromi Srbije biće formirano tako što će beogradskom aerodromu biti pridruženi mali aerodromi u Srbiji, kaže Zorana Mihajlović.

Izvor: Beta
Podeli

"Neće biti formirano novo javno preduzeće jer će se postojećem privrednom društvu Aerodrom 'Nikola Tesla' pridodati malih aerodromi, kojih u Srbiji ima 25", rekla je ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović novinarima u Vladi Srbije.

Ona je rekla da je za sada sigurno da će šest aerodroma biti u okviru preduzeća Aerodromi Srbije, a razgovara se i sa ostalima jer su neki civilno-vojni, a neki samo vojni koji se ne koriste.

"Sasvim je sigurno da će tu biti aerodromi u Nišu, Užicu i Kraljevu", rekla je Zorana Mihajlović koja je i potpredsednica Vlade Srbije.

Ona je rekla da novi zakon o vazdužnom saobraćaju, o kojem je završena javna rasprava, daje mogućnost da se uz velike aerodrome u Srbiji razvijaju i mali.

"Sigrni smo da razvojem malih aerodroma, pored velikog, možemo da obezbedimao povećanje prevoza, pre svega putnika, razvoj turizma i saobraćaja u Srbiji. To je dobro za Srbiju", rekla je Mihalović.

Ministarka je u četvratak najavila da bi Vlada Srbije u narednih nekoliko dana mogla da formira preduzeće Aerodromi Srbije.

Sada su aerodromi u Srbiji odvojena preduzeća, a redovni aviosaobraćaj obavlja se samo sa Aerodroma "Nikola Tesla" u Beogradu.

strana 1 od 403 idi na stranu