Viz er: Neosnovane optužbe

Kompanija Viz er odbija sve, kako navodi, neosnovane optužbe o navodnom povlašćenom ugovoru između te niskotarifne kompanije i Beogradskog aerodroma.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 02.07.2014.

15:59

Default images

U izjavi portparola Viz era Danijela de Karvalja se navodi da je broj putnika te kompanije na aerodromu Beograd porastao za 800 procenata u periodu od 2010. do 2013. godine, dok je ukupan avio saobraćaj u tom periodu porastao za 31 procenat, čime je kompanija Viz er, kako navode, postala ključna u tom rastu.

“Na žalost, srpski putnici i posetioci Srbije prinuđeni su da izbor avio-kompanija suze na onu koja želi biti monopolista, a to je Er Srbija. Opasna je namera da se neosnovane optužbe prenesu na ugovoru između Viz era i Beogradskog aerodroma i to baš u vreme kada je ugovor sa Etihadom koji ima srpska vlada na proveri u EU. Ta kompanija u Srbiji ima pomoć države koja netransparentnim podsticajima štiti Er Srbiju odnosno Etihad obebezđujući da takse za transfer putnika imaju popust od 100 odsto, to jest da ne plaća nikakvu aerodromsku taksu u Beogradu”, navoi se u izjavi portparla Viz era.

Danas je u Beogradu uhapšen aktuelni direktor Beogradskog aerodroma Velimir Radosavljević jer ga policija sumnjiči da je sa kompanijom Viz er sklopio štetan ugovor po aerodrom i državu Srbiju. Policija u saopštenju navodi da je Radosavljević početkom 2010. godine sklopio ugovor sa tom kompanijom kojoj je omogućio korišćenje aerodromskih usluga ispod cene.

Pre nekoliko meseci, mađarska niskotarifna kompanija odlučila je sa smanji broj letova koje ima iz i ka Beogradu zbog preskupih aerodromskih troškova. Viz er je u aprilu saopštio da je u Srbiji diskriminisan, kada su i počele spekulacije o tome da li je ova kompanija zaista imala povlašćeni položaj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

52 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: