EPS se seli u Belvil

Do kraja leta većina zaposlenih u EPS-u mogla bi da se preseli u poslovni deo naselja Belvil koje je u stopostotnom vlasništvu austrijske Hipo Alpe Adrija grupe

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 05.06.2014.

11:55

Default images

Ovo stambeno-poslovno naselje poznato je po tome što je građeno za Univerzijadu, a u njegovoj gradnji sa austrijskim investitorom učestvovala je i kompanija Delta Miroslava Miškovića. Ovaj biznismen, međutim, više nema vlasnički udeo.

Preseljenje zaposlenih EPS-a nije konačno, jer ugovor o zakupu još nije potpisan. Otkud EPS baš u novobeogradskom Belvilu? EPS više ne može da stanuje na starim adresama gde je bio podstanar, a zaposlene ne može da useli u onaj čiji je vlasnik jer je premali, pa je morao da traži rešenje za taj problem.

Međutim, u tu svrhu EPS nije raspisao tender kako bi mu se javio najbolji ponuđač, već je pravdajući se hitnošću za traženje krova za svoje zaposlene, uputio pouiv potencijalnim vlasnicima poslovnog prostora da im dostave ponudu.

Poziv je 29. aprila upućen na tri adrese: Belvil, Eureka BAR i Prigan. Najbolju ponudu dao je Blok 67, poznatiji kao Belvil, što i piše na sajtu ovog preduzeća.

EPS će u Belvilu zakupiti 4.000 kvadrata, na pet godina, što će ih koštati 4,3 miliona evra bez PDV-a. Zakup po kvadratu je 18 evra bez PDV-a.

Umesto da ima svoje zgrade koje će izdavati u zakup i od toga zarađivati, EPS godinama iznajmnjuje najveći deo poslovnog prostora koji sada koristi.

Zaposleni EPS-a moraće da se sele na Novi Beograd zato što im je dosadašnji gazda kod koga su podstanari, a to je Elektromreža Srbije, dao otkaz za korišćenje zgrade u ulici Vojvode Stepe na Voždovcu. Tu sada radi najveći broj zaposlenih EPS-a. Inače, do 2005. EPS i EMS su bili jedno preduzeće.

Oko 250 radnika bi trebalo da se preseli s Voždovca, jer za njih nema mesta u prostorijama u Balkanskoj i ulici Carice Milice na Zelenom vencu.

Zgrada u Balkanskoj, gde danas sedi menadžment i deo administracije EPS-a, u vlasništvu je ovog javnog preduzeća, dok zgrada u Carice Milice nije cela u njihovom vlasništvu, deo pripada Beobanci.

Upitan kako je moguće da EPS nema dovoljno svog prostora, izvor Politike u ovom preduzeću ne može da precizira koliko je ukupno kvadrata koje je u njihovom vlasništvu u ove dve zgrade, ali kaže da nije više od 800 do 1.000. Tu realno nije moguće smestiti toliko zaposlenih čiji broj stalno raste.

Zgrada u Vojvode Stepe je 2005. godine, ističe sagovornik, podelom pripala EMS-u koji sada tu planira da napravi berzu struje, pa EPS mora da traži druge prostorije. Na pitanje koliko je prostora potrebno za berzu struje koja bi trebalo da se nađe u toj zgradi, isti sagovornik kaže da je za to potrebna jedna soba i kompjuter.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: