Vesić: Renoviranje Slavije od marta

Beograd -- Rekonstrukcija beogradskog Trga Slavija trebalo bi da počne u proleće sledeće godine, izjavio je gradski menadžer Goran Vesić.

Izvor: Studio B, Tanjug
Podeli

Prema njegovim rečima, radovi na tom prometnom trgu biće finansirani novcem Evropske banke za obnovu i razvoj.

Vesić je za Studio B rekao da će plan detaljne regulacije Slavije biti spreman za usvajanje na sednici Skupštine grada za oko tri meseca i da bi rekonstrukcija trebalo da počne 1. marta 2015.

"Ta sednica će biti održana u avgustu ili septembru. U međuvremenu će biti raspisan tender za izvođače radova i nadzor. Novac je obezbeđen od Evropske banke za obnovu i razvoj. S obzirom na to da procedura za izbor izvođača traje tri do četiri meseca, možda i pet, očekujemo da ćemo sa prvim radnim danima u 2015, odnosno sa prvim martom, započeti rekonstrukciju Trga Slavija", rekao je Vesić.

Kako je saopštila Uprava grada Beograda na nedavno održanoj sednici Skupštine Beograda odbornici su doneli odluku o izradi plana detaljne regulacije Trga Slavija koju će izraditi Urbanistički zavod, nakon čega će uslediti javni uvid i stručna kontrola.

Saobraćaj na Trgu Slavija trebalo bi da bude rasterećen sa tri trake u kružnom toku, od čega će jedna biti rezervisana za vozila gradskog prevoza, dok će za pešake biti izgrađeni podzemni prolazi, navodi se u saopštenju.

Spomenik Dimitriju Tucoviću biće izmešten na pjacetu koja će biti napravljena ispred Narodne banke, dok će se u središtu kružnog toka nalaziti fontana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 418 idi na stranu