Počela obnova pruge Beograd-Bar

Železnice Srbije počele su obnovu dela pruge Beograd-Bar oštećene u poplavi, kaže rukovodilac dela Sekcije za održavanje pruge u Valjevu Miodrag Vlajković.

Srbija

Izvor: Beta

Utorak, 27.05.2014.

13:02

Default images

"Radi se na delu pruge između Lazarevca i Lajkovca, gde je Kolubara tokom poplava odnela 1,5 kilometara trase i jedan mostić", rekao je Vlajković agenciji Beta.

Procenio je da bi radovi mogli da budu okončani za mesec dana, što je bitno kako bi ponovo mogao da saobraća Beovoz od Beograda do Valjeva.

Vlajković je rekao da će sanacija odrona na delu barske pruge u klisuri reke Gradac i kod stajališta Lastra "potrajati" zbog toga što je teren kojim trasa tuda prolazi "komplikovan i zahtevan". "U toku su geološka ispitivanja podloge, a čekamo da se izjasni i Saobraćajni institut CIP. Radovi će početi tek kada budu gotovi projekti na osnovu istražnih geoloških bušotina", precizirao je Vlajković.

Za sanaciju odrona i klizišta pred tunelom u Gradcu veliki problem biće i to kako obezbediti da mehanizacija sa desne, gde je put, predje na levu obalu reke.

Zaposleni u Železnicama Srbije iz Valjeva rade na krčenju rastinja pored pružne trase u Gradcu kako bi i na taj način omogućili što brži početak radova na obnovi oštećenog koloseka.

Prilikom nedavne posete Lazarevcu i Valjevu, generalni direktor Železnica Srbije Dragoljub Simonović najavio je da će oštećene deonice biti "uporedo napadnute" i da će za njihovu sanaciju biti potrebno najmanje mesec dana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: