Prve procene štete 30. maja

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović najavila je danas da će prve procene šteta biti gotove do 30. maja.

Srbija

Izvor: B92

Subota, 24.05.2014.

09:00

Default images

Mihajlovićeva, koja se nalazi na čelu komisije za procenu štete od poplava, je, nakon obilaska Obrenovca, povodom posete evropskog komesara Johanesa Hana, novinarima rekla da se radi o proceni javnih preduzeća i lokalnih samouprava, te dodala da procene štete vezane za poljoprivredna dobra i stambene objekte već stižu.

"To je prva gruba procena. Posle toga će inženjeri Građevinske direkcije Srbije pregledati šta je sve dobijeno. Potom će ići detaljnija procena, po metodologiji EU. Hoćemo da vidimo šta je realna šteta onoga što se desilo", naglasila je MIhajlović dodajući da govori o direktnoj šteti.

U isto vreme, prema njenim rečima, Kancelarija za humanitarnu pomoć počinje da radi i ona će operativno sprovoditi sve to.

"Imamo centralizovanu procenu i novac. Neće moći lokalne samouprave da raspoređuju novac, već sve ide iz jednog mesta da bismo prvo znali šta imamo i da možemo na najefikasniji način da koristimo", poručila je Mihajlović.

Ona je istovremeno ukazala da, pored IPA i fonda solidarnosti, postoje i određeni kredit koje imamo i koji su već odobreni u budžetu, koji će biti relocirani da bi se popravilo ono što je najurgentnije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: