Telenor: Radi 80% ugroženih stanica

Kompanije Telenor Srbija i Telenor grupa saopštile su danas da je više od 80 odsto baznih stanica u ugroženim područjima vraćeno u rad.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 19.05.2014.

18:43

Default images

Telenor Srbija i Telenor grupa uplatile su po 10 miliona dinara na račun Vlade Srbije za pomoć ugroženima u poplavama.

Više od 80 odsto baznih stanica u ugroženim područjima već je vraćeno u rad, a sve Telenorove službe danonoćno rade da bi obezbedile redovno funkcionisanje mobilne mreže, kako bi ona služila onima kojima je trenutno najpotrebnija, i kako bi ostala stabilna i neometano radila, navodi se u saopštenju.

"Prioritet nam je da mreža bude stabilna, jer je ona ključna kao pomoć u komunikaciji sa ugroženima. Pred nama je dug period opravka zemlje i novčana pomoć je samo početak u pružanju podrške ugroženima", izjavio je generalni direktor Telenora u Srbiji, Uve Fredhajm.

"Sigurnost i bezbednost ljudi u zemljama u kojima poslujemo je na prvom mestu svih nas iz Telenor grupe. Zbog toga smo odmah reagovali i prilključili se inicijativi Telenora Srbije da pomognemo", poručio je izvršni potpredsednik Telenor grupe i direktor evropskih operacija, Ćel Morten Jonsen, navodi se u saopštenju.

Na humanitarni broj 1003 poslato 364.506 poruka

Korisnici Telenora su do danas, do 15 časova, poslali ukupno 364.506 poruka na humanitarni broj 1003, namenjen za prikupljanje pomoći za stanovništvo u poplavljenim područjima, saopšteno je iz te kompanije.

Sredstva građana obezbeđena ovim putem biće upotrebljena za pružanje neophodne pomoći ugroženom stanovništvu i sanaciju štete nastale u poplavama.

Slanje poruke na broj 1003 inicirala je Vlada Republike Srbije. Cena poruke je 100 dinara, a na donirani iznos ne naplaćuje se porez, podseća se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: