“Mišković izneo smislene predloge“

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je da je na današnjim sastancima sa privrednicima, bankarima i građevincima čuo dosta dobrih predloga.

Srbija

Izvor: RTS, Tanjug

Ponedeljak, 12.05.2014.

20:17

Default images

Vučić je za RTS izjavio da je na današnjim sastancima slušao i naučio mnogo, da je bilo korisno, ali da će svi morati zajedno i više da rade, i da će ovakvi sastanci postati praksa kako bi se proverilo ko je šta uradio.

Prvi naredni sastanak biće u Nišu, najavio je Vučić gostujući na RTS-u gde je ponovio da je danas bilo mnogo dobrih predloga, i da je jedna od sugestija stranih investitora koja je prihvaćena da im država obezbedi kompletnu infrastukturu što će za njih biti dodatna povoljnost kod ulagajna.

"Mnogo smo čuli i od građevinaca, iako nam je niskogradnja u užasnom stanju, a visokogradnja gotovo ne postoji, mnogo toga me je sramota kad je reč o gradnji puteva i infrastrukturi, o odnosu države ali i građevinskih firmi", rekao je Vučić i dodao da ćemo morati sami sebe da popravimo da bismo to promenili.

Navodeći primer male softverske firme Nordeus iz Beograda, u kojoj, kako je rekao, rade genijalci i koja je 21. po porezima koje upaćuje Srbiji, Vučić je rekao da s druge strane postoje rupe bez dna, za koje su odgovorni i država ali i pojedini građevinski preduzimači.

"Tražio sam da mi prihvatimo svoju odgovornost, kao i oni svoju i da zajednički rešavamo probleme u budućnosti", rekao je Vučić i dodao da će tada rezultata pomaka sigurno biti.

On je ponovio da banke od države dobiti 60 miliona evra kako bi plasirale milijardu i 200 miliona evra subvencionisanih kredita za privredu, te da će se potruditi da ne ide sve u refinansiranje već da dobar deo novca ode mikro, malim i srednjim preduzećima.

"Banke znaju da kad država garantuje, to ćemo i da uradimo", rekao je Vučić

Vučić je rekao i da je na sastanku s domaćim privrednicima, koji je u toku, čuo i predloge vlasnika Delta holdinga Mirosvala Miškovića, koji se tiču pojloprivrede i koji su, kako je naveo, bili smisleni, a njegovo učešće na tom sastanku premijer je ponovo objasnio činjenicom da su dve Mišklvićeve kompanije među 200 najveći poreskih platiša.

"Zakon je jedno, sudovi drugo. Ne mogu da pozivam nekoga koga volim ili ne volim, pozivam onoga ko plaća poreze državi Srbiji. Čuo sam njegove predloge koji su bili smisleni", izjavio je Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

159 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: