Direktori se predstavili ministarki

Beograd -- Ministarka saobraćaja, građevine i infrastrukture najavila je da će sa direktorima preduzeća brzo i efikasno rešavati probleme. Direktori: Sastanak bio efikasan

Izvor: Tanjug
Podeli

Generalni direktor Železnica Dragoljub Simonović izjavio je da je sastanku sa novim ministrom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zoranom Mihajlović prisustvovalo više od 30 direktora državnih preduzeća u toj oblasti koji su najavili buduće poslovne aktivnosti i dogovorili se da kako da efikasnije i brže rešavaju probleme sa kojima se suočavaju.

Simonović je posle skupa održanog u vladi Srbije, rekao da je sastanak trajao oko sat vremena, da je bio vrlo efikasan, tokom koga je svaki od direktora predstavio svoju radnu biografiju i preduzeće koje vodi.

Prema rečima Simonovića, ministarka im je poručila da joj se odmah obrate kada god imaju vanredni problem, kako bi bila u toku i mogla odmah da pomogne u njegovom prevazilaženju.

Vršilac dužnosti direktora Javnog preduzeća "Putevi Srbije" Zoran Drobnjak rekao je Tanjugu da je na sastanku predstavio poslovanje tog velikog preduzeća i ministru preneo da bi vlada što pre trebalo da usvoji Program poslovanja "Puteva Srbije" za 2014. godinu, kako bi mogli brzo da krenu u realizaciju planiranih projekata koji će se finansirati međunarodnim kreditima.

Radi se, pre svega, o projektu za obnovu oko 1.500 kiliometara puteva u Srbiji, u cilju podizanja bezbednosti saobraćaja, koje će zajedno finansirati Evropska investiciona banka, Evropska banka za obnovu i razvoj i Svetska banka sa 273 miliona evra, naveo je Drobnjak i napomenuo da će Srbija za taj projekat obezbediti još 114 miliona evra.

Drobnjak je rekao da će na nekom od narednih sastanaka sa Mihajlovićevom razgovarati o tome kako da država obezbedi više novca za održavanje putne mreže.

Direktor preduzeća "Koridori Srbije" Dmitar Đurović rekao je Tanjugu da je na sastanju sa ministarkom Mihajlović predstavio projekte i poslovanje svog preduzeća.

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je da će svi državni organi i preduzeća, čiji je vlasnik država, morati da se usklade sa politikom Vlade i da zbog teške situacije u državi neće biti razumevanja za propuste u upravljanju, saopštilo je Ministarstvo posle današnjeg sastanka.

Javna preduzeća, akcionarska društva, direkcije i uprave u nadležnosti Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture radiće ubuduće u stalnoj koordinaciji sa Ministarstvom, a redovni sastanci s potpredsednikom Vlade i resornim ministrom Zoranom Mihajlović održavaće se, kako je najavljeno, jednom mesečno.

Sastanku su, između ostalog, pristustvovali direktori "Železnica Srbije", JP "Putevi Srbije", Aerodroma "Nikola Tesla", "Koridora Srbije", Direktorata civilnog vazduhoplovstva, Kontrole letenja Srbije i Crne Gore (SMATSA), Građevinske direkcije Srbije, Republičkog geodetskog zavoda, Agencije za bezbednost saobraćaja i Saobraćajnog instituta CIP, navedeno je u saopštenju Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

strana 1 od 400 idi na stranu