Vapijano: Želimo dogovor o zakupu

Vlasnik franšize Vapijano Saša Trišić izjavio je za B92 da je i posle zatvaranja restorana spreman da sa Direkcijom nađe rešenje za plaćanje zakupa.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 25.04.2014.

15:40

Default images

Trišić je u razgovoru za B92 izjavio da ugovorni odnosi o zakupu prostora na lokaciji na kojoj je restoran Vapijano centar nisu jednostavni, ali da veruje da se rešenje može naći.

Naime, objasnio je da je ulazeći u posao sa otvaranjem Vapijano centra u Knez Mihailovoj i dugoročno planirajući, sa tadašnjim vlasnikom, porodicom Ace Bulića, potpisao desetogodišnji ugovor, sa propisanom mesečnom kirijom od 40.000 evra. Uz to, ugovor je predviđao i da Vapijano odmah uplati 750.000 evra, odnosno novac za 18 mesečnih renti. To je, kako je precizirao, nešto što se zove pripejd, odnosno novac koji bi omogućio da Vapijano od 1. jula ove godine plaća kiriju umanjenu na 30.000 evra u narednih 40 meseci. Kako kaže, to je uobičajena praksa u poslovnom svetu.

Trišić kaže da je od ulaska u posed uredno plaćan mesečni zakup, dakle od maja 2012. do avgusta prošle godine, kada je Direkcija za upravljanje privremeno oduzetom imovinom preuzela gazdovanje nad tim prostorom.

Kako je ugovor sa vlasnikom u trenutku zakupa potpisan na 10 godina, Trišić kaže da nije video potrebu da se ugovorni odnosi menjaju, međutim iz Direkcije su zatražili da se to promeni i da se sada sa njima sklopi novi ugovor na svega godinu dana, bez uzimanja u obzir visine investicije i uplaćenih 18 pripejd renti, tj. 750.000 evra, koje je obezbedio njegov inostrani partner iz Nemačke, čije interese Trišić takođe zastupa.

S obzirom na to da se radi o dugoročnoj investiciji, koja zahteva pažljivo planiranje, ali i vreme za realizaciju, smatram da je ugovorni period od godinu dana kratak i od avgusta pokušavam da se sa Direkcijom dogovorim o formulisanju ugovornih odnosa, kaže Trišić i poziva Direkciju da pokušaju da nađu rešenje.

Od tada, kako dodaje, očekujući rešenje pravnih okvira, kirija nije plaćana.

Prema njegovim rečima, zatvaranje restorana je dodatno zakomplikovalo celu situaciju, jer sada 80 zaposlenih ne radi, bez posla su ostali i dobavljači, a ugledu franšize i njemu lično, kao i partneru, naneta je šteta.

Međutim, kako dodaje, još ima prostora za pregovore.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

47 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: