Evo kako izgleda Vojvođanska (FOTO)

Kompletna rekonstrukcija Vojvođanske ulice u Beogradu, koja je počela 2008. godine, završena je, a saobraćajnica sa šest traka otvorena je za vozila.

Srbija

Izvor: B92, Novosti

Petak, 25.04.2014.

10:18

Default images

Poslednja etapa rekonstrukcije od Ivana Ribara do Gandijeve ulice u dužini od 900 metara, privodi se ovih dana kraju, a preostali su još radovi na trotoarima, biciklističkim stazama i saobraćajnoj signalizaciji.

Iako su preostali završni radovi, vozila već mogu u šest traka nesmetano da jezde pravcem dugim 1.500 metara. Saobraćaj je znatno rasterećen od Bežanije ka novobeogradskim blokovima, a obezbeđena je i bolja komunikacija sa Ledinama i Surčinom.
Foto: Beobuild
Rekonstrukcija od Vukasovićeve do Gandijeve u dužini od 900 metara, koju je izvodila firma "Štrabag", počela je prošle jeseni i prema dinamici radova planirano je da posao bude završen u roku od osam meseci.

Iako je ulica otvorena za saobraćaj, krajnja desna traka u oba pravca još nije potpuno u upotrebi, zbog saobraćajne signalizacije za novu regulaciju, tehničkog prijema i odobrenja nadležnih institucija. I mada su vozači već isprobali asfalt na novom kolovozu, još se izvode završni radovi.
Foto: Beobuild
"Do kraja radova, negde tokom maja, spore trake će ostati zatvorene s obzirom da su preostali poslovi na trotoarima i biciklističkim stazama. Svi radovi će biti završeni sledećeg meseca, a u međuvremenu vozači će moći da koriste po dve trake u oba smera", objašnjava Nenad Bajić iz Direkcije za gradsko građevinsko zemljište i izgradnju.

Osim nove saobraćajnice urađena je i prateće infrastruktura sa podzemnim instalacijama, osvetljenje, trotoari, parking, biciklističke staze, ozelenjavanje. A završetkom ove deonice, Vojvođanska ulica je dobila konačan izgled posle šest godine od početka radova.
Foto: Beobuild
Kako navodi sajt Beobild, pozitivna stvar je da je i na razdelnom ostvu posađen drvored i niz žive ograde, što bi trebalo da odvrati pešake od ugrožavanja bezbednosti pretrčavanjem.

Celom dužinom i na obe strane ulice su izvedene biciklističke staze, ali ona na bežanijskoj strani preseca kolske prilaze privatnim kućama koji se koristie za parking. Novi trotoari su popločani behaton pločama, a kolovoz autobuskih stajalista je betoniran kako bi se izbegla ulegnuća.

Projekat proširenja Vojvođanske ulice počeo je 2008 godine. U prvoj fazi izgrađena je deonica od Ulice Ivana Ribara do Vukasovićeve. Imovinsko-pravni problemi, zaustavili su radove već sledeće godine. Kada su problemi koji su kočili dalju izgradnju, rešeni, lane je nastavljeno uklonjanje objekata i druga faza radova, do Gandijeve.
Foto: Beobuild
Novi Beograd ispresecan je modernim saobraćajnicama u dužini od 160 kilometara, a Vojvođanska ulica koja prolazi kroz naselje Bežanija, predstavlja jednu od glavnih veza ljudima iz novobeogradskih blokova i prigradskih naselja sa centrom prestonice. Njome prolazi šest linija gradskog saobraćaja, kao i prigradske za Jakovo, Dobanovce i druga sremska naselja.

Završetkom radova na Vojvođanskoj ulici kompletiran je samo deo plana razvoja ose Vojvođanska/Tošin bunar. Sledeće usko grlo za rešavanje je raskrsnica Tošinog bunara i Nikole Dobrovica (UMP), a srednjeročni i dugoročni planovi takođe nalažu novu saobraćajnu regulaciju raskrsnice sa Studentskom i dalje proširenje ka Zemunu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

52 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: