Podržite i vi Evro za znanje

Beograd -- Fondaciju Evro za znanje, koja dodeljuje stipendije najboljim đacima i studentima, podržala je donacijom od 5.000 evra Hipo Alpe adrija banka.

Izvor: B92
Podeli

Fondaciju Evro za znanje prošle godine osnovali su jedan učitelj, jedan novinar i jedan ekonomista, a sada ima više od 300 članova. Ova fondacija okuplja pojedince koji dobrovoljno izdvajaju jedan evro mesečno za stipendiranje učenika i studenata.

„Imajući u vidu značaj obrazovanja u 21. veku, i ekonomsku situaciju u kojoj živimo, grupa običnih ljudi odlučila je da osnuje Fondaciju i tako pomogne talentovanoj deci da se na lakši način školuju. Ideja je da svako ko može mesečno izdvoji samo jedan evro, a ako bi to učinilo milion ljudi, sakupilo bi se oko milion evra i tako pomoglo deci koja su talentovana, žele da uče i usavršavaju se, a nemaju dovoljno mogućnosti“, kaže Milan Subotić, jedan od članova Fondacije.

Na osnovu jasno definisanog konkursa, Fondacija od prikupljenog novca dodeljuje stipendije učenicima i studentima. Osnovni kriterijumi da neko od učenika dobije pomoć su da bude dobar đak, talentovan, kao i loše materijalno stanje. Nakon pristiglih prijava, komisija odabere one koji su sa jedne strane najtalentovaniji, a sa druge strane materijalno najugroženiji.

Prošle godine dodeljena je stipendija u iznosu od po 100.000 dinara trojici učenika. Rad Fondacije je potpuno transparentan. Svi zainteresovani mogu na sajtu evrozaznanje.rs da vide finansijsko stanje kao i broj dodeljenih stipendija.

Svi koji žele da se uključe i pomognu su dobrodošli.

strana 1 od 400 idi na stranu