Energoprojekt modernizuje prugu

Na modernizaciji pruge Beograd- Pančevo, koja se finansira iz ruskog kredita za srpske železnice, biće angažovana srpska kompanija "Energoprojekt Niskogradnja".

Srbija

Izvor: Tanjug

Nedelja, 23.03.2014.

15:44

Default images

Vrednost tog posla iznosiće 15 miliona dolara, saopštile su Železnice Srbije.

Firma Ruskih državnih železnica "RZD International", zadužena za realizaciju ovog projekta u našoj zemlji i srpska kompanija "Energoprojekt Niskogradnja" potpisali su u Beogradu podizvođački ugovor o izvođenju zemljanih radova, izgradnji malih veštačkih objekata i zgrada, na trasi pruge Beograd - Pančevo.

Vrednost ugovorenih radova je oko 15 miliona dolara.

Ovo je prvi podizvođački ugovor koji je potpisan u okviru ugovora o modernizaciji srpskih železnica iz izvoznog kredita Ruske Federacije u
iznosu od 800 miliona dolara, čiji su potpisnici "Železnice Srbije" i "RZD International".

Kompanija "Energoprojekt Niskogradnja" odabrana je kao najpovoljnija u konkurenciji pet srpskih kompanija, na tenderu za izvođenje podizvođačkih radova, koji je organizovao "RZD International". Tenderske procedure i izbor najbolje ponude realizovani su u februaru, a sredinom marta potpisan je i podizvođački ugovor.

Prema ugovoru, "Energoprojekt Niskogradnja" će tokom dve i po godine izvoditi radove: izgradnje zemljanog planuma i ispusta, tri mala mosta i jedan nadvožnjak, pet propusta, železničke stanice Krnjača, zatim perona u stanicama Krnjača, Ovča, Pančevo Glavna i stajalištima Krnjača most i Sebeš, kao i tehničke zgrade u stanicama Pančevo Glavna i Krnjača.

Ugovorna obaveza "Energoprojekt Niskogradnje" je da, pored kvalitetnog izvođenja radova, posebnu pažnju posveti poštovanju ekoloških zahteva i zaštiti životne sredine.

Odmah nakon potpisivanja podizvođačkog ugovora, kompanija "Energoprojekt Niskogradnja" započela je pripremne radove na terenu.

Inače, ova srpska kompanija ima 60 godina iskustva u izvođenju radova na realizaciji građevinskih i drugih projekata u kompleksnim klimatskim i planinsko-geološkim uslovima u 50 zemalja sveta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

14 h

Podeli: