BGD-Bar ruskim parama od 2016.

Požega -- Rekonstrukcija i modernizacija pruge Beograd - Bar iz ruskog kredita počeće krajem 2015. ili početkom 2016, najavio je direktor Železnica Dragoljub Simonović.

Izvor: Tanjug
Podeli

"Izrada projektne dokumentacije je započela i trebalo bi da bude završena sredinom naredne godine, nakon čega kreću pripreme za početak rekonstrukcije barske pruge", rekao je Simonović prilikom obilaska železničke stanice u Požegi, u okviru programa posete svim većim železničkim stanicama i čvorovima u Srbiji.

On je zadovoljsvom konstatovao da je u stanici Požega obim robnog transporta prošle godine povećan za 55 odsto u odnosu na 2012, i da je utovareno i istovareno 62 hiljade tona robe, saopšteno je iz "Železnica Srbije".

U putničkom saobraćaju, kako se dodaje, lani je prodato 39 hiljada voznih karata i ostvaren prihod od 21 milion dinara, uz povećanje prevoza za 14 odsto u odnosu na 2012. godinu.

"Iako srednja po veličini, stanica Požega je medju prvima po obimu rada u Srbiji, a sa modernizacijom infrasrtukture i nabavkom novih vozova stvorićemo uslove za dalje povećanje prevoza robe i putnika u našim vozovima", poručio je Simonović.

Poslovodstvo srpskih železnica obišlo je i Fabriku sita i ležaja "Fasil" u Arilju, navedeno je u saopštenju.

strana 1 od 403 idi na stranu