"Štetan ugovor sa Etihadom"

Novi Sad -- Bivši ministar privrede i nosilac izborne liste "Dosta je bilo" ocenio je da je ugovor o osnivanju Er Srbije štetan za državu.

Izvor: Beta
Podeli

Radulović je izjavio da potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić ne bi smeo da objavi ugovor sa Etihadom o osnivanju Er Srbije, jer je štetan za državu i značio bi politički kraj SNS.

Radulović je na tribini u Novom Sadu kazao da je štetna privatizacija sprovedena i u slučaju Vršačkih vinograda, ali da one koji su takve štetne ugovore potpisivali ta činjenica ne interesuje.

"Mi ne kritikujemo Aleksandra Vučića zbog njega samog, već zbog 'parazitskog sistema' koji će iza njega ostati budućim generacijama. Vučić nije naša meta, ali on ne želi reforme jer ako taj sistem bude demontiran on više neće hraniti njegovu stranku", kazao je Radulović.

On je kazao da ni moguća opozicija u Srbiji ne želi reforme, jer ako se one dese ni njihovi stranački kadrovi više neće moći da se kriju u javnom sektoru.

Radulović je dodao da je Srbiji potreban univerzalni sistem socijalne i zdravstvene zaštite, kao i reforma penzionog sistema, koji će moći da funkcionišu nesmetano samo onda ako privreda bude jaka.

"Kada se uspostavi zdrav sistem, ekonomija onda može da počne da se bavi efikasnošću, kvalitetom, konkurentnošću i pravljenjem profita, da investira i zapošljava. Socijalnu politiku treba da vodi država", kazao je on.

Kako je rekao, subvencije nisu dovoljne za poboljšanje stanja u ekonomiji, već će nova radna mesta doneti stabilna domaća privreda i domaći prozivodjači, koji će se osnažiti smanjenjem poreskih opterećenja, a posebno doprinosa za radnike.

Srbija

Još jedan prelaz ka Mađarskoj

Subotica -- Projektni partneri iz Srbije i Mađarske, uz finansijsku podršku EU, rade na stvaranju preduslova za otvaranje još jednog graničnog prelaza između dve zemlje.

Srbija ponedeljak 31.03. 19:41 Komentara: 3

Evro sutra 115,4762 dinara

Beograd -- Dinar će sutra oslabiti prema evru 0,1 odsto i zvanični srednji kurs će biti 115,4762 dinara za jedan evro, saopštila je Narodna banka Srbije (NBS).

Srbija ponedeljak 31.03. 18:11 Komentara: 0

Muke MUP-a s javnim nabavkama

Beograd -- Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Vladimir Božović kaže da to ministarstvo ne primenjuje u potpunosti Zakon o javnim nabavkama.

Srbija ponedeljak 31.03. 17:20 Komentara: 5
strana 1 od 403 idi na stranu