Mali: Ugovor javan za par nedelja

Očekujem da će u narednih nekoliko nedelja biti objavljen ugovor o osnivanju avio-kompanije Er Srbija između Vlade Srbije i Etihad ervejza, kaže Siniša Mali.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 10.03.2014.

11:55

Default images

Savetnik za privredu prvog potpredsednika Vlade je izjavio da je sa partnerom iz Ujedinjenih Arapskih Emirata dogovoreno da se ugovor objavi, ali da to mora da prođe kroz odgovarajuću pravnu proceduru, pre svega kod stranog partnera.

"Naši i njihovi pravni timovi rade na tom procesu i ja očekujem da će to u sledećih nekoliko nedelja biti objavljeno", rekao je on.

Obećanje koje smo dali ćemo održati i građani će moći da imaju uvid u detalje ugovora sa Etihadom, poručio je Mali.

Poverenik za informacije od javnog značaja Rodoljub Šabić poništio je pre deset dana odluku Er Srbije da ugovor sa Etihadom predstavlja tajnu i vratio predmet na novo odlučivanje.

Kako je objavljeno u rešenju Poverenika, poverenik je poništio rešenje kojim je Er Srbija uskratila pristup informacijama koje se odnose na poslovnu saradnju između tog preduzeća i Etihada i vlasničku transformaciju bivšeg Jata i naložio da se predmet vrati na ponovni postupak u Er Srbiju.

Poverenik je postupao po žalbi organizacije Transparentnost Srbija.

Ministarka energetike u ostavci Zorana Mihajlović najavila je ranije da će još pre desetak dana obelodaniti ceo ugovor o osnivanju Er Srbije, što se do danas nije desilo.

Bivši ministar privrede Saša Radulović ranije je izjavio da su ugovori sa arapskom kompanijom Etihad i delovi ugovora sa italijanskim Fijatom, koje je Vlada Srbije proglasila tajnim, štetni za Srbiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: