Sutra počinju pregovori sa MMF-om

Misija Međunarodnog monetarnog fonda sutra će početi zvanične razgovore sa delegacijom Srbije koju će predvoditi ministar finansija u ostavci Lazar Krstić.

Srbija

Izvor: Beta

Nedelja, 02.03.2014.

09:43

Default images

Predstavnici MMF-a, na čelu s Žužanom Murgasovom, borave u Beogradu od 26. februara, a planirano je da poseta traje do 13. marta.

Do sada su ragovori vođeni na nivou tehničke misije koja je sagladavala stanje u srpskim finansijama, pre svega u budžetu i javnom sektoru.

Vlada Srbije u tehničkom manadatu spremna je da počne razgovore o sklapanju novog aranžmana sa MMF-om iz predostrožnosti, bez povlačenja novca, ali eventualni pregovori o tom aranžamana mogli bi da počnu tek posle formiranja nove vlade, nakon prevremenih parlamentranih izbora 16. marta.

Ocekuje se da će glavni uslov za sklapanaje aranažmana biti postizanje ušteda u budžetu i dalje smanjenje javnog sektora u Srbiji.

Poslednji aranžman Srbije i MMF-a sklopljen je krajem septembra 2011, a zamrznut u februaru naredne godine, jer je budžet za 2012. odstupio od dogovorenog fiskalnog programa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: