Vi garsonjeru, ja vama legalizaciju

Dušan i Hana Gvozdenović iz Čačka, od 1992. godine ne mogu da legalizuju kuću, a sumnjaju da je razlog korupcija.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 28.02.2014.

20:36

Default images

Ministar građevinarstva i urbanizma Velimir Ilić najavljuje da će odmah poslati republičkog urbanističkog inspektora da utvrdi činjenjično stanje.

Gvozdenovići, čija se kuća nalazi u Bulevaru Vuka Karadžića 76. u Čačku, juče su četvrti put podneli pisani zahtev za legalizaciju pošto su, kako navode, prethodna tri nestala iz odeljenja za urbanizam.

Dušan kaže da je samo za izlazak geometara potrošio oko 1000 evra, međutim, u lokalnoj admistraciji njegovi zahtevi se tri puta za redom gube.

"Kuća je ukrovljena 1992. godine, od tada svim silama pokušavamo da izvršimo uknjižbu, međutim, zbog pravnika u Gradskoj upravi (GU) za urbanizam, Mirka Obrenovića taj posao ne možemo da završimo", rekao je on Tanjugu.

Gvozdenovići sumnjaju da je po sredi korupcija, jer im je Obrenović ranije, kada su pokušavali da ostvare svoja prava, tražio da mu kupe garsonjeru kako bi završio svoj deo posla. U protivnom, pravnik je rekao da objekat nikada neće biti legalizovan dok je on na tom radnom mestu, tvrde Gvozdenovići, najavljujući tužbu protiv njega.

Načelnik GU za urbanizam Miloš Milosavljević kaže da je upoznat sa slučajem i , kako tvrdi, samo jedan zahtev se zagubio, budući da je bilo 25.000 predmeta.

"Gvozdenovići i Obrenović imaju međusoban privatan sudski spor. Koliko je meni poznato postignut je juče neki dogovor i predmet je "na dobrom putu" da se reši", naveo je on u izjavi Tanjugu.

On je dodao da je na placu, gde se nalazi kuća , neophodno izvršiti parcelizaciju i da je potrebno, kako je naveo "još neke stvari završiti u katastru". Ministar građevinarstva i urbanizma Velimir Ilić kaže da je sve ovo, ukoliko je tačno, skandalozno.

"Očekujem da mi Gvozdenovići upute pismo o slučaju, odmah ćemo poslati republičkog urbanističkog inspektora da utvrdi činjenjično stanje, odnosno da uvidi zašto postupak nije završen", rekao je on danas Tanjugu. Ilić je istakao da će pravnik, ukoliko inspektor konstatuje da je prekršio zakon, biti sankcionisan.

"Ako se utvrdi da je Obrenović prekršio zakon pokrenuće se postupak protiv njega i moraće da odgovara za to", zaključio je Ilić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: