Turizam, šansa za opštine Srbije

Turizam postaje vrlo važna privredna grana koja utiče na ukupno ekonomsko stanje u zemlji, rekao je v.d. ministra privrede Igor Mirović.

Srbija

Izvor: Tanjug

Petak, 28.02.2014.

18:38

Default images

Mirović je drugog dana Sajma turizma obišao štandove Turističke asocijacije Kosova i Metohije i Turističke organizacije Vojvodine.

Ministar je podsetio da je Srbija prošle godine od turizma imala jednu milijardu američkih dolara direktnih prihoda i ocenio da je ova privredna grana šansa i za opštine Srbije, saopštilo je resorno ministarstvo.

"Nova radna mesta u oblasti turizma će bez sumnje doprineti ravnomernijem regionalnom razvoju i stimulisanju preduzetništva", kazao je ministar.

Ranije danas, ministar Mirović i crnogorski ministar održivog razvoja i turizma Branimir Gvozdenović potpisali su Memorandum o saradnji u oblasti turizma između dveju zemalja, nakon čega su obišli štandove Udruženja banjskih i klimatskih mesta Srbije i Budvanske rivijere.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: