Dačić: Levičar pomaže radnicima

Premijer Ivica Dačić izjavio je u Šapcu da biti levičar u Srbiji znači pomagati radnicima, ali i poslodavcima, kako bi došli do novih radnih mesta.

Srbija

Izvor: Beta

Petak, 28.02.2014.

18:26

Default images

"Kada pričamo o budućnosti, nisu bitne boje zastava, ni parole. Pričamo o Srbiji kakvu hoćemo, u kojoj ima posla, da niko ne bude otpušten zato što ima 50 godina, u Srbiji u kojoj će dete sa sela, bez para, kao što sam ja, biti najbolji student Univerziteta", rekao je Dačić na mitingu koalicije oko SPS-a.

On je u hali sportova "Zorka" pred par hiljada ljudi rekao da narod ne traži ništa specifično, već samo da radi, da radna mesta i školovanje i lečenje ne budu privilegija. Dačić je poručio građanima da to neće bila privilegija ako izaberu pravu opciju, a onima koji su već bili na vlasti, poručio je da Srbija nema dovoljno radnika i građana za njihove eksperimente.

Lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković je rekao da za razliku od privatnih univerziteta, pojedini fakulteti Univerziteta u Beogradu traže veće školarine, što se neće desiti ako ta koalicija pobedi.

"Kako to da pričaju da su državni fakulteti bilji od privatnih, a da privatni fakulteti, kao što je Megatrend svoje brucoše upisuje besplatno", rekao je Marković.

Potpredsednik Partije ujedinjenih regiona Srbije Milan Krkobabić rekao je da su građani mogli da vide da je PUPS ispunio ono što je obećao.

"Penzije prate plate, nema smanjenja, nema zamrzavanja, toga neće ni biti. Nedavno smo poručili da ćemo iz srpskog jezika izbrisati tri reči, smanjenje, otpuštanje radnika i zatvaranja fabrika", rekao je Krkobabić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: