Dačić: Levičar pomaže radnicima

Šabac -- Premijer Ivica Dačić izjavio je u Šapcu da biti levičar u Srbiji znači pomagati radnicima, ali i poslodavcima, kako bi došli do novih radnih mesta.

Izvor: Beta
Podeli

"Kada pričamo o budućnosti, nisu bitne boje zastava, ni parole. Pričamo o Srbiji kakvu hoćemo, u kojoj ima posla, da niko ne bude otpušten zato što ima 50 godina, u Srbiji u kojoj će dete sa sela, bez para, kao što sam ja, biti najbolji student Univerziteta", rekao je Dačić na mitingu koalicije oko SPS-a.

On je u hali sportova "Zorka" pred par hiljada ljudi rekao da narod ne traži ništa specifično, već samo da radi, da radna mesta i školovanje i lečenje ne budu privilegija. Dačić je poručio građanima da to neće bila privilegija ako izaberu pravu opciju, a onima koji su već bili na vlasti, poručio je da Srbija nema dovoljno radnika i građana za njihove eksperimente.

Lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković je rekao da za razliku od privatnih univerziteta, pojedini fakulteti Univerziteta u Beogradu traže veće školarine, što se neće desiti ako ta koalicija pobedi.

"Kako to da pričaju da su državni fakulteti bilji od privatnih, a da privatni fakulteti, kao što je Megatrend svoje brucoše upisuje besplatno", rekao je Marković.

Potpredsednik Partije ujedinjenih regiona Srbije Milan Krkobabić rekao je da su građani mogli da vide da je PUPS ispunio ono što je obećao.

"Penzije prate plate, nema smanjenja, nema zamrzavanja, toga neće ni biti. Nedavno smo poručili da ćemo iz srpskog jezika izbrisati tri reči, smanjenje, otpuštanje radnika i zatvaranja fabrika", rekao je Krkobabić.

strana 1 od 416 idi na stranu