Antić: Stanica Prokop do 2016.

Beograd -- Prva faza radova na Prokopu može biti gotova za dve godine, kaže kandidat SPS-a za gradonačelnika Beograda i ministar saobraćaja u ostavci Aleksandar Antić.

Izvor: Beta, Tanjug
Podeli

Antić je izjavio da će se u slučaju pobede na izborima zalagati da železnička stanica "Prokop" postane funkcionalna u naredne dve godine.

Antić je nakon posete železničkoj stanici na Topčiderskom brdu rekao da bi prva faza tog projekata mogla da bude završena u naredna 24 meseca.

Kandidat SPS-a za gradonačelnika ocenio je da je stanica "Prokop" postala simboličan spomenik nesposobnosti našeg društva da završi velike infrastrukturne projekte.

"Imam neki utisak da smo gradili svemirsku stanicu, da bi je brže završili nego što završavamo 'Prokop'. Želim da odgovorno obećam da su ovo poslednji izbori u kojima će 'Prokop' biti tema izborne kampanje. Kao budući gradonačelnik, zajedno sa ljudima iz Železnice i ljudima iz republike, garantujem da ovaj projekat može, u provoj fazi koja bi bila funkcionalna, da bude završen u naredna 24 meseca", rekao je Antić

On je kazao da od tog projekta zavisi razvoj celog grada, kao i izgradnja projekta "Beograd na vodi".

"Nemojte da dozvolimo da bilo ko politizuje projekte, i pravi dilemu da li nam treba 'Beograd na vodi' ili nam treba metro. Beogradu su neophodni i jedan i drugi projekat", kazao je kandidat SPS-a za gradonačelnika.

Antić je rekao da je redosled prioriteta izgradnja "Prokopa", mosta Borča-Zemun i završetak obilaznice oko Beograda.

"To je redosled prioriteta i za to imamo i sredstava i mogućnosti", rekao je Antić, dodajući da će Beograd obezbediti sredstva za svoj razvoj i da nijedan dinar, koji se danas izdvaja za socijalnu brigu i socijalnu pomć najugroženijim kategorijama stanovništva, ne može biti upotrebljen za investicije.

Socijalna briga Beograda mora da ostane, a za razvojne projekte potrebno je obezbediti druga sredstva, rekao je Antić i ukazao da politika za koju se zalaže stavlja ljude u prvi plan.

Na pitanje da li je na nivou Beograda moguća saradnja sa Demokratskom strankom nakon izbora, s obzirom da su u prethodnom periodu na mnogim velikim projektima u glavnom gradu sarađivali, Antić je rekao da je on kandidat koalicje SPS-PUPS-JS i da traži podršku građana, te da ga trenutno bilo kakve političke kalkulacije i kombinatorike ne interesuju.

Ministarstvo saobraćaja saopštilo je da će ministar Antić i predsednik Privremenog organa grada Beograda Siniša Mali sutra održati sastanak posvećen projektu "Beograd na vodi".

Sastanku u Vladi Srbije prisustvovaće i državni sekretar Ministarstva saobraćaja Miodrag Poledica, pomoćnik ministra saobraćaj Dejan Lasica i predstavnici Saobracajnog instituta CIP.

Posle sastanka će biti održana konferncija za novinare o aktivnosti na tom projektu, navedeno je u saopštenju.

...

Srbija

strana 1 od 416 idi na stranu