Radulovićevi zakoni su prošlost

Beograd -- Vladi Srbije je prestao mandat i nova vlada će pisati nove Zakone o radu, o stečaju i o privatizaciji, kaže premijer u ostavci Ivica Dačić.

Izvor: Tanjug
Podeli

Na pitanje dokle se stiglo sa Predlogom zakona o radu, privatizaciji i stečaju, o kojima bi danas trebalo da raspravlja i Socijalno-ekonomski savet, Dačić, koji predsedava tom savetu, rekao je da "se nije stiglo nigde".

"Vladi je prestao mandat, skupština je raspuštena, zakoni se vraćaju iz procedure. Nova vlada će poslati nove predloge zakona, a radna grupa će sastaviti novi predlog zakona o radu", rekao je premiijer novinarima pošto je otvorio izložbu u Narodnoj biblioteci Srbije "Zaveštanja i darovi".

Govoreći o novom zakonu o radu, Dačić je reako i da će mu, ukoliko on bude u prilici da "nešto odlučuje posle izbora", svakako najvažniji interesi biti onih o čijoj se sudbini tu radi - radnicima, penzionerima i čitavom društvu koji ne može da zavisi od toga da li će reforme biti zaustavljene.

"Treba naći balans između reformi i toga da nam ne umre pacijent", rekao je premijer.

Sednica Socijalno-ekonomskog saveta biće održana u Vladi Srbije i na njoj bi, prema ranijim najavama, trebalo da bude reči o rešenjima u zakonu o privatizaciji i zakonu o stečaju.

Na prethodnom zasedanju Socijalno-ekonomskog saveta, održanom 20. januara premijer Dačić i prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić su se dogovorili sa članovima kolegijuma Saveta da se sva sporna pitanja u vezi sa zakonima o radu, privatizaciji i stečaju rešavaju socijalnim dijalogom vlade, sindikata i poslodavaca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 416 idi na stranu