"Krstić krije podatke od građana"

Vojvođanski sekretar za finansije Zoran Radoman optužio je ministra finansija Lazara Krstića da od građana skriva podatke.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 31.01.2014.

19:17

Default images

Ti podaci, kako je naveo Radoman, "vrlo očigledno" govore o padu kupovne moći stanovništva i standarda građana, i o prekomernom zaduživanju države.

Radoman je u saopštenju naveo da su ukupni prihodi budžeta Srbije u 2013. godini manji 60 milijardi dinara od zakonom projektovanih.

"Samo prihodi od PDV manji su za preko 23 milijarde. Akcize su manje za 12,5 milijardi dinara, porez na dohodak građana za preko pet milijardi dinara i carine za dve milijarde dinara", naveo je Radoman.

Dodao je da ti podaci jasno ukazuju da je došlo do pada kupovne moći stanovništva, do propadanja životnog standarda građana Srbije, do otpuštanja radnika i do povećanja sive ekonomije.

"To je realna posledica rada Vlade Srbije u prošloj godini", poručio je Radoman.

Dodao je da je javni dug centralnog nivoa vlasti, za koji su ministar finansija i Vlada neposredno odgovorni, 2013. godine povećan sa 17,7 milijardi evra, na 20,1 milijardu evra.

"Računica je jasna: za godinu dana javni dug je povećan za 2,4 milijarde evra ili 278 milijardi dinara. Koliko je to novca, najbolje govori podatak da su ukupni rashodi budžeta svih opština, gradova i pokrajine Vojvodine u prošloj godini iznosili 272,6 milijardi dinara", naveo je Radoman.

Po njegovim rečima, građani moraju da znaju da je Vlada Srbije samo prošle godine, po osnovu novog zaduženja, "pojela" jednogodišnje
budžete svih opština, gradova i Vojvodine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: