15.000 elektronskih PPP-PD prijava

Beograd -- Poslednjeg dana roka za elektronsko podnošenje pojedinačne prijave za poreze i doprinose po odbitku (PPP-PD) za isplate u januaru, podneto je oko 15.000 prijava

Izvor: Beta, Tanjug
Podeli

Kako je saopštila Poreska uprava, od 1. januara je stiglo više od 80.000 prijava takozvane objedinjene naplate.

Elektronski servisi Poreske uprave funkcionišu nesmetano, s tim što su su mogući povremeni prekidi u intervalu od pet do 10 minuta, a bilo je nekoliko pokušaja hakerskih napada na sistem Poreske uprave, navedeno je u saopštenju.

Ukoliko iz bilo kojih razloga poslata prijava nije prihvaćena kao podneta, isplatilac prihoda, odnosno podnosilac prijave, treba da nastavi sa upućivanjem sve dok ona ne dobije status podnete prijave.

Ako iz bilo kojih razloga isplatioci prihoda nisu ni pokušali podnošenje za isplate izvršene u januaru 2014. godine, moraju to učiniti što hitnije. Propuštanje roka za slanje PPP-PD prijave predstavlja prekršaj prema Zakonu o poreskom postupku i poreskoj administraciji, upozorila je Poreska uprava.

Nekoliko pokušaja hakerskih napada

Poreska uprava Srbije saopštila je da je bilo nekoliko pokušaja hakerskih napada na sistem Poreske uprave, zbog čega je bilo usporeno podnošenje poreskih prijava.

"Elektronski servisi Poreske uprave funkcionišu nesmetano, s tim što su mogući povremeni prekidi u intervalu od per do 10 minuta", navodi se u saopštenju Poreske uprave.

strana 1 od 431 idi na stranu