Jača kontrola očitavanja brojila

Beograd -- Očitavanje brojila za januarsku potrošnju struje počeće sutra i trajaće do 5. februara i biće pod dodatnom kotrolom elektrodistribucija, saopšteno je iz EPS-a.

Izvor: Beta
Podeli

Iz Elektroprivrede Srbije su uputili apel kupcima da čitačima iz elektrodistribucija omoguće pristup mernim mestima kako bi upisali tačno stanje na brojilima.

Kako se navodi u saopštenju, ako u periodu očitavanja kupci budu odsutni, očitano stanje mogu da jave na broj telefona u distribuciji kojoj pripadaju. Kupci, kao i do sada, imaju mogućnost da sami zapišu datum očitavanja, stanje više i niže tarife, a kada im stigne račun mogu da uporede te podatke i uvere se u tačnost očitavanja.

Iznos kilovat sati potrošenih tokom januara u višoj ili nižoj tarifi je razlika između starog i novog stanja na brojčanicima više i niže tarife.

Potom se iznos potrošenih kilovat sati raspoređuje po zonama u skladu sa tarifnim sistemom koji je propisala Agencija za energetiku.

Vršilac dužnosti direktora EPS Aleksandar Obradović najavio je da će januarska očitavanja biti pod duplom kontrolom zbog čega su već spremne dodatne kontrolorske ekipe u distribucijama.

"Sve pristigle reklamacije na decembarski račun EPS će obraditi i svaki kupac kod koga se utvrdi da je došlo do greške biće obeštećen", naveo je EPS.

U Srbiji se veliki broj građana žalio da su im decembarski računi za struju od 30 odsto do nekoliko puta veći nego u novembarski iako je bilo relativno toplo vreme i trošili su struju kao i obično.

Ministarstvo energetike Srbije je zajedno sa Agencijom za energetiku i Nacionalnog organizacijom potrošača Srbije oformilo komisiju koja će isptitati probleme sa računima za struju i kvalitetom isporučenog gasa i prikazati rezultate do 20. februara.

strana 1 od 431 idi na stranu