"034 metal industry" još bez kupca

Kragujevac -- Livnica preduzeća "034 metal industry" u stečaju nije dobila kupca na trećem javnom nadmetanju na kome se prodavala po početnoj ceni od oko 61 milion dinara.

Izvor: Beta
Podeli

Ni na jednoj od ukupno tri aukcije nije bilo prijavljenih kandidata za kupovinu.

Na prodaju je bila ponuđena najveća celina preduzeća površine dva hektara u Ulici Dragoslava Srejovića, gde su livnica i više drugih objekata, kao i oprema i zalihe robe.

Preduzeće "034 metal industry" je otišlo u stecaj u martu 2012. godine zbog dugovanja od skoro 2,5 milijarde dinara, od čega su najveća bila potraživanja Poreske uprave, a ostalo su neizmirene obaveze prema bankama, dobavljačima i radnicima.

Vlasnik preduzeća, Jovan Aleksić, i jos četvorica rukovodilaca uhapšeni su 2011. godine zbog sumnje da su zloupotrebom polozaja i pranjem novca oštetili budzet Srbije za oko četiri miliona evra.

Na proslogodišnjim aukcijama za prodaju imovine preduzeća "034 metal industry" u stečaju, prodat je nezavršeni objekat salona automobila
kod hale Jezero, akcionarskom drustvu "Imo property" iz Beograda za nešto više od 66 miliona dinara, dok je parcele u Ilinoj Vodi kupila pumpa Kole za oko sedam miliona dinara.

Inače, procenjena vrednost imovine preduzeća "034 metal industry", u stečaju bila je oko 155 miliona dinara.

strana 1 od 431 idi na stranu