Pohod Arapa iz Beograda na region

Građevinska firma Arabtek holding, iz Dubaija, u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, objavila je nameru da otvori regionalno sedište u Srbiji.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 22.01.2014.

13:21

Default images

Kako je saopšteno, otvaraju predstavništvo zbog širenja poslovanja na Balkan.

Kako prenosi sajt Arabijan biznis (www.arabianbusineš.com/), regionalno sedište bi bilo u Beogradu i "služilo bi kao odskočna daska" za širenje poslovanja te firme na druge zemlje Balkanskog poluostrva.

Arabtek je naveo da su razgovori s partnerima o projektima na Balkanu već u poodmakloj fazi.

"Vidimo veliki potencijala za Arabtek u regionu Balkana", izjavio je glavni rukovodilac kompanije Hasan Abdulah Ismaik.

Ukazao je da: "Otvaranje regionalnog sedišta u Beogradu stvara bazu iz koje ćemo koristiti mogućnosti da ostvarimo još jedan cilj u našoj strategiji rasta". Po Ismaikovim rečima: "Trgovinske veze Ujedinjenih Arapskih Emirata sa regionom Balkana, naročito sa Srbijom, poslednjih godina postojano jačaju".

"Veoma smo zadovoljni što širimo nacionalne veze na novi ekonomski sektor", izjavio je šef Arabteka.

Ta firma, koja gradi ogranak francuskog muzeja Luvr u Abu Dabiju, najveća je tamošnja građevinska kompanija. Projekti koje sada radi se procenjuju na 8,1 milijardu dolara. Arabtek je novembra 2013. godine objavio rast neto-profita od 212 odsto u odnosu na novembar 2012, a rast prihoda za 39 odsto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

14 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: