Radnici FVK nastavljaju štrajk

Radnici Fabrike vagona Kraljevo i predstavnici Ministarstva privrede napravili pomak u razgovorima. Štrajk se, međutim, nastavlja.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 17.01.2014.

16:12

Default images

Radnici Fabrike vagona iz Kraljeva koji od 13. januara protestuju u sali lokalne Skupštine zbog neisplaćenih zarada, stigli su u Beograd na razgovore o svojim zahtevima u Ministarstvo privrede.

Razgovori u Ministarstvu privrede su završeni, a predstavnici radnika Fabrike vagona Kraljevo uspeli su da naprave pomak. Međutim, oni poručuju da se štrajk se nastavlja.

Kako nam je posle sastanka rekao Nenad Terzić iz Industrijskog sindikata, rezultate tog sastanka će saopštiti tek po povratku u Kraljevo, gde ih u Skupštini grada čekaju radnici.

Ipak rekao nam je da pomaka ima , da više neće biti uslovljavanja, i da najverovatnije više neće protestovati u zgradi skupštine , ali da se štrajk koji traje sedam meseci nastavlja.

Podsetićemo, radnici kraljevačke fabrike vagona traže da im se isplati 15 zaostalih plata, overu zdravstvenih knjižica i socijalni program. Ali radnici traže i preispitivanje rada doskorašnjeg i novog mendžmenta fabrike, kao i zastupnika kapitala.

U fabrici vagona zaposleno je oko 800 radnika, od kojih samo njih 300 radi u proizvodnji. Većina radnika izjasnila se za socijalni program i to je trenutno najaktuelnije pitanje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: